Esfera. - Cris

TW
0

Era el cap de setmana d'Aloart quan una parella s'apropà a Núria Román per lliurar-li una ferradura, l'única que conservava i que fins el moment havia estat el seu amulet de la sort. Tenia set forats, les que més ventura ofereixen. Era el moment de desprendre's d'ella per compartir l'atzar i les bones vibracions amb tot l'entorn. Curiosament aquesta fou la primera ferradura que l'artista va rebre per començar a teixir l'enorme escultura que omplirà de sentit la zona de Sant Pere Nou d'Alaior. Es tracta d'una esfera de tres metres de diàmetre elaborada en ferro sobre una base oval de xapa emplenada de terra.

L'obra "La bona sort" està gairebé acabada. De moment s'han col·locat unes 1.800 ferradures d'aproximadament dues mil que es faran necessàries per enllestir el projecte. Això sí, totes elles emprades i donades per la gent. Núria Román especifica que han col·laborat en la idea prop de 300 persones que han lliurat les seves ferradures per omplir d'art l'entrada nord del poble.

L'artista assenyala que el procés de creació "ha estat com muntar un gran trenca-closques, soldant peça per peça". Tota la creació s'ha dut a terme al taller dels germans Martí Hidalgo de Ferreries "i gràcies a l'equip que hem format hem pogut convertir en realitat aquest gran projecte", explica Román. A més, confia que el poble contempli l'obra a meitat d'aquest mes.

Cal assenyalar que la reordenació del trànsit de Sant Pere Nou està gairebé enllestit, tan sols falten els darrers retocs com mobiliari urbà, connexions elèctriques o col·locació de pilones a la zona que s'uneix amb Es Cós. El batlle, Pau Morlà, assenyala que la remodelació permet, per una banda, donar continuïtat al passeig del Carrer Nou a més de fer atractiva l'entrada nord del poble. Tot això, unit al necessari increment de la seguretat aconseguint que el cotxe no domini per sobre del vianant. Morlà afegeix alhora que ja s'han recuperat les places d'aparcament que fins el moment no es podien utilitzar per les obres i assenyala que "només se n'han hagut de corregir un parell que estaven mal col·locades, en matèria de visibilitat".