Detall. Els visitants van poder gaudir de la bellesa dels soterranis i visionar diversos curtmetratges - Javier

TW
0

L'encant ocult d'Alaior es va deixar veure ahir fosquet als ulls de tots els veïns en el marc de la iniciativa artística cultural Aloterranis.

Nombrosos veïns no es van voler perdre el recorregut pels soterranis més antics del poble, espais que per unes hores es van convertir en acollidores sales de cinema. Els visitants van poder gaudir de curtmetratges fets per artistes menorquins en els que no van faltar referències a la història recent de l'Illa i en els que figures destacades del panorama cultural illenc en van ser protagonistes. Així, es van poder visionar des de videoclips musicals amb Miquel Mariano o Powertrip com a personatges principals fins a reportatges dedicats a la figura del poeta Ponç Pons, que no es va voler perdre l'esdeveniment.

L'ambient als carrers d'Alaior era ahir vespre del tot festiu. "Aquestes iniciatives donen vida al poble", comentava una veïna. "És molta feina organitzar-ho però és polit. Alopatis ja va tenir molt èxit i va atreure a gent de tota l'Illa", explicava Antonia Maria, propietària d'un dels soterranis inclosos en el recorregut.

Aloterranis segueix l'estela d'Alopatis i Aloart, iniciatives que van ser un gran èxit de públic en el seu dia. "Esperam una resposta semblant", explicava el regidor de Cultura, Josep Portella.

Els soterranis romandran oberts avui de 20 a 22.30 hores.