TW
0

autofitxa
Tenc 14 anys (Ciutadella, 1996) i estic cursant tercer d'ESO al Col·legi Salesià. El Secretariat per les Vocacions, que dirigeix Bosco Faner, organitzà el Concurs de Contes Vocacionals dirigit a joves d'entre 13 i 17 anys de les parròquies, centres concertats i escoles de religió de l'Illa. He tingut la satisfacció de guanyar el primer premi amb el conte "Vidas divergentes". Les dues obres finalistes són dels grups primer i segon de la Catequesi de Confirmació de la parròquia de Sant Esteve.

Com es va animar a participar al concurs?
Va ser el nostre catequista, el salesià Máximo Echávarri, qui ens informà del certamen. Ens va explicar la història real d'un capellà que viatjà a l'Índia a ajudar els leprosos. Vam treballar les idees en el grup de catequesi, i a partir d'aquí em va sortir la inspiració per a escriure el meu propi conte.

El jurat ha destacat la qualitat i riquesa literària de la seva narració, des de quan escriu?
Vaig començar a llegir de molt petita, als tres o quatre anys, amb mon pare. A l'escola sempre m'han dit que tenc facilitat per escriure i, de fet, m'agrada molt quan me ve la inspiració.

Quina és la història que explica a "Vidas divergentes" i quin és el missatge que ha volgut transmetre?
Em vaig inspirar en la història verídica del capellà que viatjà a l'Índia. La vaig traslladar a un altre lloc, a Madagascar. Hi ha tres protagonistes Joan Coll, Josep Sintes i Biel Anglada. Els dos primers viatgen a l'illa africana: un per exportar llenya a Europa i l'altre per fer negoci amb els animals exòtics. En canvi, Biel Anglada és un capellà que s'enamora de Madagascar, queda allà i es sent realitzat perquè pot ajudar els pobres i els leprosos fent una cosa que li agrada, que és predicar la Paraula de Déu. Amb el conte vull destacar el testimoni d'aquestes persones amb l'entrega als altres.

Com ha rebut la notícia de ser la guanyadora del primer premi?
Amb sorpresa, perquè eren 21 els contes d'arreu de l'Illa que es van presentar al concurs. No m'ho podia creure i és una satisfacció molt gran. També ha estat una alegria per al grup de catequesi de Máximo Echávarri, d'on van sorgir les idees i on, entre tots, vam treballar sobre la geografia i la riquesa natural de Madagascar.

De fet, el jurat, que ha estat integrat per Antònia Pons Biescas, Juan Luis Hernández, Pilar Gelabert, Montse Ortiz, Sara Menéndez i Bosco Faner, ha valorat del seu conte no sols la riquesa del vocabulari, sinó també el grau de coneixement de l'illa africana... Es publicarà el seu conte?
L'Àrea de l'Anunci, que ha organitzat el certamen i que dirigeix Bosco Faner, encomanarà la creació d'una auca a partir del meu conte amb els dibuixos dels alumnes de l'Escola Municipal de Dibuix i Pintura. L'auca servirà per a donar a conèixer la història.

El premi l'encoratja a seguir escrivint? Té idees en perspectiva com autora novella?
A l'escola cada mes entregam una redacció de creació pròpia. Açò em fa estar activa escrivint.