Consell. Ahir es va presentar el programa de l’Any Serra Belabre - P.CIME

TW
0

La concessió a títol pòstum de la Taula d'Or a Maria Lluïsa Serra (1911-1967) per part del Consell insular, que tindrà lloc demà a les 19 hores a la sala de plens, serà un dels actes més rellevants de l'any dedicat a la insigne arxivera i arqueòloga maonesa. Aquesta commemoració compta amb la participació del Consell, Ajuntament de Maó, Ateneu de Maó, Museu de Menorca, Biblioteca Pública de Maó, Centre d'Estudis Locals d'Alaior, Arxiu d'Imatge i So de Menorca, UIMIR, Fundació Illa de l'Hospital i IME.

La concessió del guardó a Maria Lluïsa Serra inclou una conferència de la catedràtica d'Arqueologia Margarita Orfila, que parlarà sobre "Maria Lluïsa Serra a través del seu arxiu personal i professional" i un petit tast musical de "La creació del món".

Per altra banda, avui a les 20 hores comencen a la seu de l'IME les IX Jornades de Patrimoni Històric de Menorca, amb la conferència "Aspectes de la prehistòria de Menorca, segons Serra Belabre", a càrrec del director del Museu de Menorca Lluís Plantalamor. La segona sessió tindrà lloc el diumenge, a les 10.30 hores, una visita guiada als poblats de Sant Vicent d'Alcaidús i Talatí, essent el lloc de trobada l'estació d'autobusos de Maó.

Altres actes inclosos en aquest programa són l'exposició a l'Ateneu de Maó sobre la documentació personal de Serra Belabre i, per altra banda, la presentació a la Biblioteca Pública d'un audiovisual sobre l'arxivera (abril); un curs de la UIMIR sobre patrimoni arqueològic (juliol), la inauguració de seu bust a l'Illa del Rei (agost); una exposició al Museu de Menorca com arqueòloga i conservadora (setembre) i una altra a l'Arxiu d'Imatge i So sobre fotografies del seu fons particular (octubre); el concurs i exposició "pinta el teu segell", a càrrec del grup Filatèl·lic, i una taula rodona a l'Ateneu de Maó (novembre); i com a cloenda una conferència de Guillem Roselló Bordoy i la placa commemorativa de la cessió del pont de Sant Roc per part de les germanes Serra Belabre (desembre).

"La creació del món"
Enguany també es commemora el 250è aniversari del naixement d'Antoni Febrer i Cardona (1761-1841), doctor en Dret civil i canònic, amb una important obra escrita en català sobre lingüística, traducció i poesia. Febrer va traduir l'oratori "La creació del món" de Haydn, amb la transcripció musical de Joan Vidal i Seguí per a un reduït nombre d'instruments. Així, Maria Camps (soprano), Lluís Sintes (baríton), Eva Febrer (violí), Toni Perelló (guitarra) i Jordi Odrí (actor) oferiran a l'IME el dissabte, a les 20 hores, una selecció musical amb àries i duets d'aquesta obra, actuació que es repetirà el diumenge, a les 19 hores, a la sala del Seminari a Ciutadella.