muntatge viu. El betlem de Santa Clara, que es fa d’ençà 1973, és fruit enguany de la labor de Carme Mesquida i Nina Barber, que hi posen la mateixa il·lusió que desperta en el públic - Gemma Andreu

TW
0

El betlem de Santa Clara reprodueix enguany la Vall, un dels paratges emblemàtics de la conservació de la natura, per transmetre el missatge de Nadal. Jesús neix al lloc d'Algaiarens, rodejat de bosc i gent senzilla treballant la terra, fins i tot apareix la reproducció en miniatura de sa Bassa Verda. Per fer el betlem el més fidel possible, les germanes clarisses van fer una excursió per conèixer el paratge. "No hi havíem estat mai, i és un lloc tan preciós, que vam tornar amb els ulls plens", diu l'abadessa, Carme Mesquida. "La Vall és un indret que no ha estat malmenat per la mà humana, ens ha inspirat com a referent de la necessitat de retornar a la simplicitat i a la bellesa perquè els homes i les dones d'avui tinguem capacitat de retornar als nostres orígens", comenta.

Retrobar la natura en estat pur és una oportunitat, segons l'abadessa, per a reflexionar i obrir-se a la regeneració. En el betlem es reprodueix el somni de Josep, quan l'Àngel l'encoratja a no tenir por. Aquest és el missatge d'enguany. "En un moment de dificultat econòmica i de crisi de valors, de carències i problemes, no hem de tenir por, no ens hem d'acovardar. Jesús és la salvació. Fa falta tornar a la naturalesa pròpia, cada crisi és una oportunitat per a créixer", explica l'abadessa. El betlem de Santa Clara transmet la bellesa del camp de Menorca, amb el Naixement com a escena central amb el missatge de llum, puresa i amor en un moment d'incertesa. El betlem un any més és viu i és espectacular, amb els efectes especials de la nit i el dia, la pluja i el moviment. La inauguració del Naixement serà demà, dia 24, a les 18 hores. Els diumenges i festius romandrà obert d'11.30 a 13.30 hores i de 17.30 a 21 hores. Els dies feiners i dissabtes l'horari serà de 18 a 20 hores.