TW
0

Autofitxa
Sóc na Maite Picó Amorós, tenc 35 anys i sóc de Ciutadella. Quan tenia 20 anys vaig tenir un vessament cerebral que em va tenir uns dies en coma. Després de tot el procés de rehabilitació em vaig presentar a unes oposicions municipals i vaig quedar la tercera. D'allà va sortir la possibilitat de fer feina a la sala del Roser, on fa catorze anys que veig art cada dia. M'agrada molt anar pel camp, anar a cercar esclata-sangs o qualcar a cavall. També m'agrada estudiar, he fet cursos de disseny gràfic i de pàgines web. També m'agrada molt viatjar.

Quants anys fa que és la responsable de la sala del Roser?
Fa catorze anys. Vaig començar quan la sala encara no estava reformada. Mentre es van fer les obres vaig estar a la biblioteca de la Casa de Cultura, però després vaig tornar. És una feina en què em trob molt a gust, també, perquè em permet ser a aquesta antiga església que és obra d'un avantpassat meu, Joan Amorós, que la va acabar de fer el 1709.

Com és açò d'estar sempre rodejada de peces d'art?
M'omple molt. Cada mes hi ha una exposició diferent, unes més didàctiques, altres més visuals. I de cada una de les exposicions aprenc qualque cosa, i açò és el que m'agrada, aprendre coses noves.

Què es pot aprendre d'una exposició?
Per exemple, de la darrera exposició de la Caixa, "Mart-terra", vaig aprendre molt, moltes coses sobre Mart de les quals jo no en sabia res.

De cada vegada hi ha més o menys visitants a les exposicions?
Depèn molt de cada exposició. A les exposicions que es fan a l'estiu sempre hi ve més gent, els mesos de juliol i agost sempre hi ha rècord de visitants. Però també varia segons el tipus d'exposició. Les que acostumen a tenir més visitants són les que arrepleguen peces d'art, pintura, escultura. Però també n'hi ha d'altres que també tenen molta acceptació, com la del Général Chanzy o la que anava sobre l'assalt dels turcs a Ciutadella, que va estar oberta durant tres mesos i va ser fantàstica.

Personalment ha vist moltes exposicions, però podria dir quina és la que més li ha agradat?
Totes, totes, tenen qualque cosa d'especial que fa que valgui la pena veure-les. No en podria destacar cap perquè quasi totes m'han agradat, cada una té el seu encant.

Es decanta més per la pintura, l'escultura, noves tendències?
M'agraden molt les de pintura, però també aquelles més didàctiques. M'agraden les exposicions antològiques, aquelles en què es pot veure l'evolució de l'artista.

Un podria pensar que estar a una sala d'exposicions pot ser avorrit. És així?
No, per res. Perquè tu estàs vigilant, perquè a vegades hi ha coses molt delicades i no es poden tocar. S'ha de vigilar, sobretot els fillets petits, encara que vagin amb els pares. A més, també donam explicacions a la gent que ho demana, sobre l'exposició, sobre allò que vulguin saber. No feim visites guiades però sí que donam explicacions.

També és una feina on es coneix molta gent...
Sí, permet conèixer gent i molt diferent, perquè cada exposició atrau públics diferents