TW
0

L'orgull li omple la veu. Xavier Larsson (Maó, 1991) no pot amagar la satisfacció que sent per "l'honor" d'haver rebut el segon premi, ex aequo amb el violinista Roberto González-Monjas, en el certamen Primer Palau a més del Premi de la Crítica. El lliurament dels guardons, colofó del cicle de concerts que organitza la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música per promoure nous intèrprets, va tenir lloc aquest dijous, just abans del concert de cloenda de la present temporada.

"Vaig presentar primer la sol·licitut per poder participar i ser seleccionat ja era un premi per a mi, no m'esperava cap premi més", assegura Larsson, per a qui la sorpresa va veure's augmentada per l'instrument que fa sonar. "És normal que els premis siguin per a violinistes o pianistes, però no per a un saxo. No és gens usual, és un orgull i un honor i per això estic molt content", confessa Larsson a qui el desenllaç de la quinzena edició del Premi Primer Palau li dóna la raó, en compartir el segon premi amb un violinista i ser la guanyadora la violoncel·lista Beatriz Blanco.

Així mateix, l'emoció va ser subratllada pel fet d'haver rebut el Premi de la Crítica. "Mai m'havien donat un d'aquests i que gent amb l'experiència, per exemple, de Jaume Comellas de la Revista Musical Catalana que ha sentit un munt de músics ho faci està molt bé", comenta Larsson, qui va ser triat, a més de Comellas, per Mercedes Conde Pons, de Ópera Actual; Jordi Maluquer, de El Punt Diari; Javier Pérez Senz, de Scherzo; i, Xavier Pujol, de El País.

Activitats
Els premis, però, no aturen el dia a dia del músic menorquí. Així, com a compromisos més rellevants aquest mes de desembre té previst actuar a l'Illa amb la Banda de Ciutadella- "hi ha hagut canvi de dates, no sé dir-te segur quan serà, si 19,20 o 21"- i es prepara les proves de febrer pel Conservatori de París, on vol continuar els seus estudis. A més a més, actuarà amb l'Orquestra Simfònica de Radio Televisió Espanyola el proper 18 de març.