Plaça des peix. Ahir dematí les càmeres van ser al mercat de Ciutadella - Gemma Andreu

TW
0

Un equip de reporters de la cadena alemanya WDR -que forma part del consorci de ràdio i televisió pública ARD- és a Menorca aquests dies per enregistrar un reportatge de 90 minuts de durada i que s'emetrà en horari de "prime time" el proper 12 de desembre, en el programa "Wunderschön" que cada diumenge aplega una audiència de més d'un milió de telespectadors.

L'equip de redacció i tècnic ja va ser a Menorca durant deu dies el mes de setembre, i ara ha tornat per acabar d'enregistrar les imatges que conformaran aquest reportatge en el que es vol mostrar les particularitats de l'Illa. Segons el director del muntatge, Ralph Gierkes, l'objectiu és donar a conèixer Menorca. "A Alemanya tothom coneix Mallorca però es sap poc de l'Illa petita". Per açò, aquest programa que emet entre 35 i 40 capítols a l'any ha enviat les seves càmeres per recollir l'essència del que és aquest petit territori enmig del Mare Nostrum.

Bocabadats
El director Gierkes, l'editor Richard Hofer i la resta de membres de l'expedició admeten que han quedat gratament sorpresos amb el que s'han trobat a Menorca, per la seva bellesa, per l'encant que es respira a cada pam de terreny. Una de les coses que els ha "al·lucinat" és que en tan pocs quilòmetres quadrats hi hagi la desorbitant xifra de 70.000 quilòmetres linials de paret seca. "Podríem donar quasi dues voltes al món", ens explica sorprès Gierkes.

Els responsables d'aquest espai televisiu asseguren que, de cada vegada, Menorca està despertant un major interès en terres alemanyes. És per açò que des de la WDR es van posar en contacte amb la Fundació Destí, des d'on s'han donat facilitats per a la realització del programa. Els monuments, les festes patronals, els mercats, les tradicions i la resta d'elements que conformen aquesta Illa estan sent recollits per la càmera, amb interessants converses amb els menorquins, que expliquen les particularitats d'aquest tros de terra.

El programa "Wunderschön", que és l'espai de la televisió alemanya que dedica una major durada als seus reportatges i que és, alhora, un dels més populars del país, té previst emetre el document sobre Menorca el segon diumenge de desembre a les 20.15 hores, en la franja de màxima audiència. Des de Menorca es podrà seguir per satèl·lit.