Més semblances que diferències. Si no hi ha cura amb la Terra, el nostre planeta pot arribar a ser com Mart - Cris

TW
0

150 milions de kilòmetres ens separen de Mart. La immensa distància sideral no és impediment per descobrir la meravella natural del planeta vermell. L'Obra Social la Caixa ahir inaugurà l'exposició "Mart-Terra. Una anatomia comparada" que ens permet viatjar i descobrir aquest planeta vesí a través d'una mostra d'imatges i interactiva.

Una de les peces estel·lars de l'exposició és una petita roca procedent del planeta vermell, que arribà a la terra com a meteorit. "Es pot dir que Ciutadella és l'únic lloc del món on es pot tocar Mart", diu el comissari de l'exposició, Ignasi Casanova. El públic i els centres educatius que visitin l'exposició podran acariciar aquest petit fragment, que recorda les pedres d'aspecte lunar de Favàritx.

La mostra és la primera vegada que visita l'Illa i només romandrà exposada a Ciutadella, fins el 19 de novembre, perquè El Roser ha estat l'únic espai amb prou capacitat i adaptabilitat per acollir el muntatge. "És una exposició gràfica, dirigida a totes les edats, amb l'objectiu de que la història de Mart ens ajudi a conèixer el nostre planeta", comenta Casanova.

"El planeta vermell va tenir aigua i ara està sec. La seva història ens ajuda a entendre que el mateix pot passar a la Terra si no tenim cura", afegeix. La regidora de Cultura, Maite Salord, destaca que "les exposicions de l'Obra Social la Caixa són sinònim de rigor i espectacularitat i d'important component didàctic".

Per la seva banda, el director de la Caixa a Ciutadella, Ignasi Gonyalons, ressalta que en poc més d'una setmana l'Obra Social ha col·laborat en la Volta a Menorca en BTT, ha duit el projecte del "Vell marí" en favor del mar i ara organitza la mostra educativa sobre Mart.