Amics de Sa Platja. Les persones que gaudeixen a diari de la cala van assistir a la inauguració - Cris

TW
0

Gent de tota edat pot gaudir ara de la platja urbana més emblemàtica de Ciutadella, després de les obres d'adequació de l'entorn i millora de l'accessibilitat. Després de més d'una dècada de reivindicacions, els vesins i usuaris estan encantats amb la millora de sa Platja Gran, el que la converteix amb la segona cala adaptada del municipi.

"L'espera ha valgut la pena", comentà Francesc Camps, ahir en la inauguració, en nom dels Amics de sa Platja Gran. Les obres han permès dignificar una platja abandonada durant anys. Els usuaris tenen ara rampes per davallar fins a l'arenal, solàriums, dutxes i sanitaris, i tot, construït respectant l'estètica de l'entorn amb pedra seca i amb la plantació de vegetació autòctona.

Els vesins estan contents amb l'actuació i ho demostra el fet que la platja és plena d'usuaris cada dia i a tota hora. La proximitat de la cala al nucli urbà i la millora de la comoditat d'accés, converteixen sa Platja Gran en un espai natural de gran potencial, com destacà la batllessa, Pilar Carbonero. La millora de la platja ha estat possible gràcies a la cooperació entre administracions. L'Estat, el Govern balear, el Consell, l'Ajuntament i ASHOME han fet possible, a través del Pla de Dinamització del Producte Turístic (PDPT), una inversió de 80.000 euros. Sa Platja Gran es converteix en una nova cala adaptada i en breu comptarà amb el servei de cadira amfíbia i els corresponents monitors, a través d'un conveni amb el SOIB.

Els Amics de sa Platja Gran, tot i estar satisfets, demanaren ahir als representants de l'Administració presents que l'esforç fet es mantengui en la cura i manteniment de la cala. Francesc Camps instà, en nom de tots els vesins i usuaris, a que les millores continuïn a l'entorn de la platja fins el Castell de Sant Nicolau. El projecte executat arrencà en el mandat 2003-07 i les obres no s'han executat fins enguany. L'actuació feta es suma a la recent recuperació de la zona verda vesina a la platja i a l'anterior canalització del torrent. Ara Sa Platja Gran és la joia d'estiu de turistes i ciutadellencs.