MULTITUD. La Convidada de la plaça des Born, la més concorreguda; la de Santa Clara, la més sentida i profunda - Gemma / javier

TW
0

Passaven deu minuts de les vuit del fosquet quan la comitiva entrava a la plaça des Born. Després de desfilar tots els caixers i cavallers davant l'Ajuntament -amb alguna caiguda inclosa-, el caixer senyor agafava el micròfon, i amb veu potent, es dirigia a la corporació municipal per convidar-la als Jocs des Pla.

Des de dalt del balcó, la batllesa Pilar Carbonero, molt més emocionada que l'any passat i amb veu més ferma i decidida, acceptava la convidada. "Que poguem compartir per molts anys la nostra festa, la que ens fa sortir sentiments tan autèntics, la que ens fa bategar el cor amb tanta força, sense dubte la festa més gran", esclatava. Carbonero també tingué un record pel caixer pagès de tramuntana i per a la capellana, un gest que obtingué l'aplaudiment unànime de la plaça, plena a rebentar.

Després de felicitar els Joans i Joanes, i agrair la feina dels que fan possible aquesta festa, la batllesa acomiadà la comitiva amb el ja tradicional "Caixers i Cavallers, sort i ventura. Ciutadellencs i ciutadellenques, as Pla hi falta gent!". I dit i fet, el poble baixà al port.