Condecoració. El Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears, presidit per Joan Gual, lliurà la Medalla al mèrit col·legial a Miquel Gelabert - Javier

TW
0

El Col·legi Oficial de Metges de Balears va concedir ahir la Medalla al mèrit col·legial al coordinador del centre de salut es Banyer d'Alaior, Miquel Gelabert Vidal (Maó, 1948), per l'entregada labor professional i humana que ha desenvolupat al llarg dels 36 anys de carrera. Es tracta de la primera Medalla que es lliura a un metge de Menorca.


La sala consistorial estava a pic de martell i les escales i bancs de l'Ajuntament no donaven lloc a moviment. Tot el poble volia adherir-se a aquesta condecoració tan merescuda. Així ho van deixar paleses les nombroses adhesions a l'acte on no hi faltaren les paraules de felicitació, ja procedissin de companys de professió, autoritats en l'àmbit de la Salut, entitats locals o alaiorencs en general.


Una persona entregada al treball, prestigiós professional però humil i proper, amb un tarannà mèdic però humà i vocacional que l'ha fet mereixedor de la Medalla, un gran amic i fins i tot 'el meu metge', van ser algunes de les mostres de reconeixement que es van ofrenar al metge condecorat.


El lliurament de la Medalla al mèrit col·legial va anar a càrrec del president del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears, Joan Gual, acompanyat pel senador Arturo Bagur, el president del Consell insular, Marc Pons, el batlle d'Alaior, Pau Morlà, a més del president i altres membres de la delegació a Menorca del Col·legi de Metges.


Amb la veu entretallada, emocionat i alhora sobtat pels elogis que li eren retuts, Miquel Gelabert va assegurar que els primers sentiments foren d'incredulitat i sorpresa "i encara ara segueixo sense trobar motius que em facin mereixedor d'aquesta Medalla, molta generositat per tant poc mèrit", apuntà. Va voler dedicar la Medalla als seus companys metges "que fan feina amb manca de mitjans i de temps però amb molta honestedat" a més de fer una menció especial a la seva família i també a Antoni Gómez Solsona, qui el va tutelar i li ensenyà les arts mèdiques més humanes. Va finalitzar el seu parlament donant les gràcies al poble "per haver-me entregat la seva confiança". Per la seva banda, Joan Gual va ressaltar que malgrat la medicina hagi viscut grans avenços, l'ètica segueix sent l'eix fonamental de la tasca diària. "Aquesta ètica es basa en l'honestedat, la reciprocitat i el compromís amb els altres, tres valors que el metge Gelabert ha demostrat tenir ben arrelats sabent conjugar alhora el verb curar i cuidar ", indicà.


La dissertació acadèmica de l'acte fou a càrrec del metge alaiorenc Jaume Orfila qui, a més de parlar de filantropia, compassió, solidaritat, integritat i serenitat, va donar en la clau quan assegurà que Miquel Gelabert "és un bon metge -en la pràctica mèdica- i un metge bo -per l'excel·lent relació amb el pacient-".