Taula. Misericòrdia Sugrañes, Pau Morlà i Josep Portella, ahir - AA

TW
0

Els actes de commemoració de la Diada de la Fundació d'Alaior comencen avui i culminaran amb l'acte institucional del proper dijous 29 amb la intervenció de la batlessa de l'Ajuntament d'Alcañiz, província de Terol, Amor Pascual Carceller. La conferència versarà sobre el món del municipalisme, en concret, sobre la importància de la participació ciutadana emmarcada en l'experiència viscuda en la seva àrea local. Serà a les 20.30 hores a la sala de plens de l'Ajuntament.

Segons va posar de manifest el batlle d'Alaior, Pau Morlà, el 700 aniversari de la fundació, celebrat l'any 2004, va ser "la llavor que va sembrar una tradició, una diada anual que el poble ja identifica com a seu".

Amb la celebració fundacional es va acordar, fa un parell d'anys, convidar com a protagonista un batlle que apropés la realitat del seu municipi "ja que les problemàtiques i situacions són molt semblants malgrat ens separin centenars de quilòmetres". Així mateix va recordar que els tres partits representats tindrien veu en l'elecció del conferenciant. La tria es faria rotativa entre els tres partits d'aquí que enguany hagi estat el torn d'Esquerra de Menorca. Aina Calvo i José Ramón Bauzá van ser els elegits en les dues anteriors edicions de la Diada.

La inauguració del programa d'actes tindrà lloc aquesta tarda amb la presentació del número 17 dels Llibres d'Alaior. "Jaume II i Menorca" de Miquel Àngel Casasnovas es presentarà en societat a l'Ajuntament a les 20.30 hores.

Diumenge es presentarà la restauració de la senyera d'en Barçola que ha dut a terme Judit Tur. L'historiador Miquel Àngel Limón i la restauradora donaran a conèixer l'estendard a les 19 hores a les Cases Consistorials. Els treballs de col·locació es faran demà, tenint en compte que tot el cos pesa uns 200 quilos.

Dimarts dia 27 serà el torn del conegut actor Lluís Soler qui llegirà una selecció del poema èpic "El comte Arnau", a l'Ajuntament a partir de les 20 hores. I el darrer acte de commemoració serà la conferència institucional de la batllessa d'Alcañiz, Amor Pascual, dijous a les 20.30 hores.

La portaveu del Partit Popular, Misericòrdia Sugrañes, va incidir en la transcendència del programa d'actes preparat per aquests dies entorn a la diada "amb innumerables i abundants propostes", fent palès el desig que la població en sigui partícip.