El caixer senyor, Lorenzo de Salort y Salort, en el centro de la imagen, presidió la reunión celebrada el último día para apuntarse | Josep Bagur Gomila
05/06/16 0:00
Finalizado el plazo para formalizar la participación en las fiestas de Sant Joan, ya se sabe el número exacto de jinetes que este año se han inscrito para formar parte de la qualcada. Serán finalmente 179 cavallers, a los que hay que sumar los seis miembros de la Junta de Caixers: 185 en total. La cifra implica un descenso de cuatro jinetes respecto a 2015 pero iguala la de 2014. En lo que se refiere al número de caballos que participarán, en esta ocasión serán 253, tres menos que el año pasado.
21 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
A cituadellenc: jajayja... Pots emprar totes ses excuses que vulguis per justificar s'exclusió de sa dona des paper de caixeres. Et podria anomenar molts altres exemples no justificants de fets d'exclusió com es que tu intentes; festes religioses (processons)... festes populars (moros i cristians); i qualcunes amb tradicions més antigues que ses de Sant Joan, que socialment, ses dones amb molta lluita hem anat corregint, no hi ha excusa per lo que feis a Sant Joan, si fos per gent com tu, que defenses tradicions masclistes ses dones no podríem sortir de casa. En quan as tema de maltractament animal, per sort a Mallorca estem apunt d'aconseguir abolir "La Baixada des Bou" de Fornalutx, una salvatjada com lo que tenim aquí, poc a poc aconseguirem que es pobres animalets no pateixin lo que voltrus anomenau festes i tradició... Sa nostra gent d'es Consell i Govern van fent feina amb aquest sentit,... casi ho hem aconseguit aquest primer cop... sa pròxima llei serà sa definitiva.
Molt ben dit Toful!!!
He llegit el comentari den manumenorca... com més va manco l'entenc a aquest personatge. Deixa de volta i mitja qualsevol cosa, i després frissa que arribin les festes...
Des de quan existeix aquet debat??? jo som homo i tampoc puc sortir!!! Es debats autèntis són quan no deixen cualcar a colcu que diu que fa feina al camp i no en fa, açò eren es debats i són es debats que feiM aquí a Ciutadella... Ja està be! no poden cualcar ni ses dones ni es homos que no fagin feina al camp, perquè és una representació de s'època mediaval. És qui ho vol entrende que ho entengui i es qui no que menji un bon plat d'oli aigu amb figues... HE DIT!
jajayja ses festes de Sant Joan no tenen res de masclime, no vulgueu mesclar ous amb caragols. És una representació que es fa de sa societat estamental de s'edat mitjana, per si no ho saps, a diferència de sa resta de festes que es celebren a Menorca, Sant Joan fa més de 700 anys que es fa. És s'essència principal d'aquestes festes veure com después de tants i tants anys segueixen mantenint ses mateixes tradicions i protocols. Açò és lu polit i lu que fa que Sant Joan sigui una festa única. I en quant a lu que dius de maltractament d'ets animals, me vols comparar es toros amb ses festes que es fan aquí. Jo encara no he vist mai com torturen a un cavall fins a sa mort. No he vist mai que li clavin "banderilles" perquè es vagi dessangrant i debilitant per después clavar-li una espasa. Conec a gent que té cavalls que surten per ses diferents festes i quedaries amb sa boca oberta de veure com els cuiden i mimen dia a dia perquè és lu que més s'estimen,
Las fiestas de ciudadela don feudales sólo quedan dos puntos en España con esta categoría andalucismo y menorca ..cuestión de pensamiento ser feudal no es progreso es retroceso. y lo que sufren los animales con tanyo borracho suelto.
Ciutadallenc, no et preocupis que no som particip d'aquesta maldat. Jo i ses amigues anem a celebrar sa festa sense participar a sa festa d'es masclisme i maltractament que a tu tant t'agrada tant. Fa pena veure com a ple segle XXI encara hi pot quedar gent que defensi s'exclusió de sa dona de sa celebració, es una actitud penosament misògina, et tindria que fer vergonya. I en quan as maltractament... toros i cavalls sempre han estat maltractats a ses celebracions públiques, però poc a poc gracies a sa nostra acció social aconseguim que aquest tipus de festes quedin relegades com un mal son d'es passat.
jajayja... si no t'agraden ses festes de Sant Joan i ses de Menorca en general ja saps que has de fer no? Ves a pendre x on jo me sé i deixar fer a n'es menorquins que facem ses festes que volem i mus estimam. No m'agradaria trobar-te enmig d'un jaleo fent botar cavalls
Cada any al·lucín més amb ses festes de sant joan... és un verdader despropòsit! Són unes festes masclistes a més no poder, a ses quals no es permet sortir a ses dones de caixeres i a Menorca tothom o consent, vergonya de polítics! I ara a més a més ja sabem que científicament està demostrat que es fa patir es cavalls amb tot aquest estres. Esper-ho que PACMA prengui nota d'aquesta aberració i posi a fer feina es seu personal per aconseguir prohibir ses festes de sa vergonya i es maltractament animal. JUNTS PODEM.
Que jo sapi, les festes de Sant Joan són les festes de la gent del camp. Ara sembla, per qualque comentari que he llegit, que hi ha massa cavalls... Açò és el món al revés. Si la festa és la seva, tal vegada el que hi sobra és massa gent que no sap a què va o on va... Revisem els nostres comportaments. A jo em sembla normal que s'hi apuntin els qui els correpon celebrar la festa.