Les nou parelles participants van oferir una exhibició | Josep Bagur Gomila

TW
5

Les festes de la Mare de Déu de Gràcia havien de passar enguany un examen important. I és que la nova fisonomia des Cós de Gràcia produïa una incògnita sobre el correcte desenvolupament d'aquesta gesta cavallera. A més, a aquesta reforma radical d'un dels punts neuràlgics de la festa, s'hi sumava una precaució afegida per tal d'evitar ensurts irreversibles com els ocorreguts durant les festes de Sant Joan. Però, un cop celebrades les corregudes as Cós, cavallers i Ajuntament consideraren que la prova es va superar amb nota.

L'Ajuntament havia retirat el mobiliari urbà de la via. Així mateix, com a mesura de precaució, faroles i arbres van ser protegits amb bales de palla.

Eren les 19.40 hores quan la qualcada, precedida per la Banda de Música de Maó, va fer acte de presència as Cós des del carrer de ses Moreres encapçalada per la fabiolera Laura Guàrdia. Després de deixar la caixera batllessa, Águeda Reynés, el caixer capellà, Josep Manguan i part de la Junta de Caixers a l'entarimat ubicat a l'entrada del carrer Ramon i Cajal, les curses van donar inici. Les corregudes van començar una hora més tard de l'horari previst.

Van disputar la cursa un total de nou parelles de caixers, dues menys que el 2012, darrer any que es van celebrar les corregudes as Cós (l'any passat es van suspendre per la pluja). La primera tanda de curses va ser disputada per les parelles formades per José Luis Callejas i Josep Callejas, Sito Giménez i Llorenç Gomila, Tomeu Torrent i Marta Torrent i Felicidad Company i Guillermo Company. I en la segona tanda van córrer Joana i Benet Cardona, Joan Villalonga i Lluís Villalonga, Damià Orfila i Marga Truyol, Mel Gisbert i Antoni Melià i José Luis Callejas i Rafel Carreras.

Cal assenyalar que la darrera cursa es va saldar amb un ensurt. I és que estaves programades tandes de quatre parelles per dirigirt-se de nou cap a la zona de sortida. A la segona tanda, un cop disputada la quarta cursa, públic i autoritats no s'adonaren que sortia una cinquena i darrera parella, creant un moment de tensió que es solucionà sense haver de lamentar danys majors.

Les noves corregudes as Cós acabaren a les 20.45 hores.

El concejal de Serveis Generals, Salvador Botella, assenyalava un cop finalitzades les curses que el Consistori havia recomanat, com a mesura de precaució, que fessin una demostració. «Estem molt agraïts i satisfets perquè han atès les nostres peticiones, han estat responsables i conscients», indicava i afegia que «amb les mesures de seguretat preses hem vist que, tot i els dubtes que teniíem inicialmente, les corregudes as Cós són possibles». Tot i aixi, la Junta de Caixers ha de valorar el desenvolupament i serà la que decidirà la viabilitat d'aquesta cursa-demostració as Cós.

Cal assegurar que els caixers demanats sobre córrer en el nou Cós, tots coincidiren en apuntar que el el tipus d'asfalt ha permès que el casc s'aferri més i, per tant, no hi ha hagut majors signes de perillositat».

L'incovenient de la jornada fou el retard acumulat que provocà que les darreres curses s'hagueren de celebrar entre la foscor.