El músic i artista sonor argentí Simone | Es Far Cultural

TW
0

Arriba la setena edició d’Arts al Nord organitzada per Es Far Cultural, un projecte de residència de creació sonora i cicle de creació monora i música de creadors de Balears i fora de l’arxipèlag.

La programació d'Arts al Nord comença el dijous 8 d'agost a les 20 h al Toro, es Mercadal, amb l'artista visual i performer Marina EG qui estrenarà la peça «Carxofa-Barona-Avantatjada contra la dictadura de la imatge», una acció que proposa una deformació de tres conceptes trobats al diccionari «Espigolant», de Francesc Riudavets i Patricia Romero, a través de la sonoritat de la veu i el moviment, amb l'objectiu d'alliberar el cos del pes del seu significat. La performance enllaça amb el concert de Simone en una col·laboració produïda a Casa d'Artistes. Tot seguit, el músic i artista sonor argentí Simone farà un concert experimental que combinarà el folklore contemporani instrumental amb processos electrònics.

Altrament, el divendres 16 d'agost a les 20.30 h al Castell de Sant Antoni de Fornells, el poeta i escriptor Xec Pons Sans, junt amb el músic i poeta Llorenç Marquès (Leonmanso) presentaran les seves obres editades per Llentrisca Edicions. Seguidament, concert acústic amb la balaguerina Le Nais, artista multidisciplinari que compon, escriu i canta les seves cançons. Música autèntica i presència màgica amb una veu que esgarrapa des de dins. Amb un primer EP debut publicat, «When I Can't Speak but I Can Sing» ja mostrava que s’estava davant un projecte amb molta personalitat.

Finalment, Es Far Cultural obre la convocatòria Arts al Nord (AN) dirigida a artistes de 18 anys originaris o residents de les illes mediterrànies europees a excepció d'Espanya, degut que «el projecte de residència ha estat seleccionat sota condicions de Culture Moves Europe, un projecte finançat per la Unió Europea i executat pel Goethe-Institut.