Un viatge pel món en 107 fotos: la proposta més visual del Convent de Sant Diego
Alaior acollirà entre el 16 de juliol i l'1 de setembre el projecte «East to West», dels fotògrafs especialitzats en fotografia documental i de viatge Christelle Enquist i Jorge Delgado-Ureña
Una de les fotografies que es podran veure a l'exposició.
Les sales polivalents I i II del Convent de Sant Diego d'Alaior acollirà a partir del pròxim dia 16 de juliol i fins a l'1 de setembre l'exposició «East to West», dels fotògrafs documentalistes Christelle Enquist i Jorge Delgado-Ureña. La mostra està formada per 107 fotografies, tant a color com en blanc i negre, i és el treball de set anys viatjant pel món.
«És com recórrer i descobrir el món a través de la fotografia, l'exposició està muntada com si vas de l'est cap a l'oest passant per l'Índia, Nepal, Turquia, Iraq, Marroc, Espanya, en concret Menorca, Cuba i Estats Units», assegura Christelle Enquist, nascuda a Singapur, de pare suec i mare menorquina.
«East to West» és un viatge al voltant del món a través de la fotografia i la mirada particular de la parella formada per Christelle Enquist i Jorge Delgado-Ureña, dos fotògrafs especialitzats en fotografia documental i de viatge que el 2016 van obrir la seva pròpia empresa, The Raw Society, enfocada en temes educatius, per la qual cosa actuen com a mentors per a més de 250 fotògrafs repartits arreu del món.
Amb aquesta mostra, que s'inaugura dia 16 de juliol, a les 19 hores, serà la primera vegada que s'exposa la totalitat del projecte «East to West», elegint per a la seva estrena l'illa on resideixen des de fa trens anys. Una hora després de la inauguració, hi haurà un col·loqui en el chill out de LÔAC amb la participació dels dos fotògrafs i el públic assistent.
Menorca
Les fotografies estan agrupades per països, cada una té les seves coordenades i escanejant-les es pot veure exactament on es van fer amb Google Maps. Les mides de les fotografies són des de 20x30 cm, que és una mida estàndard, fins a 70x90 cm.
Precisament, les fotografies corresponents a Espanya estan fetes a Menorca, «hi ha fotografies un poc més abstractes, una és de Binibèquer Vell, però que no és la típica, també n'hi ha unes quantes que van sortir en una revista sobre les festes de Sant Joan de Ciutadella, perquè vam fer tot un documental de Sant Joan des del moment en què s'inscriuen els cavallers fins al darrer dia, també hi ha la Setmana Santa, són bastant variades», assegura Enquist que, per altra banda, apunta que són dos fotògrafs que normalment utilitzen el color, però que «en alguns casos els països ens han cridat per treballar en blanc i negre i ho hem volgut deixar així. És apropar la fotografia un poc a tot el món, que no sigui una cosa que sigui inaccessible i que tothom ho pugui disfrutar un poc com ho disfrutam noltros i entendre també la feina del fotògraf documentalista o viatger».
Trajectòria
Christelle Enquist ha publicat les seves fotografies a «National Geographic España» i «Women Street Photographers», havent exposat a Austràlia, Bèlgica, Estats Units i Nepal, mentre que Jorge Delgado-Ureña el 2020 va documentar la pandèmia de la covid-19, amb la labor de descontaminació de l'Exèrcit espanyol, per encàrrec de National Geographic i ha publicat en nombroses revistes nacionals i internacionals, a més d'haver exposat a Alemanya, Regne Unit, Estats Units, Espanya i Nepal.
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Jordi Sintes
|
Hace 6 meses
Toni Segui es la primera vez que oigo hablar de estos dos ilustres fotografos segun vd.
Y encima dice vd que viven y residen en Menorca. He preguntado a fotografos que conozco y ninguno me ha sabido dar señas y señales.pese a decir vd que son tan famosos.
1 comentario
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Toni Segui es la primera vez que oigo hablar de estos dos ilustres fotografos segun vd. Y encima dice vd que viven y residen en Menorca. He preguntado a fotografos que conozco y ninguno me ha sabido dar señas y señales.pese a decir vd que son tan famosos.