El pròxim dissabte 9 de juliol es celebrarà a Ca n'Oliver i a Can Victori una jornada d'estudi i homenatge dedicada a l'estudiós Joan Hernández Mora que ha estat organitzada per l'IME amb la col·laboració de l'Ajuntament de Maó.
La jornada està estructurada en dues parts: el matí començarà a les 10 hores a ca n'Oliver amb els ponents Joan Hernández Andreu, Joel Bagur, Cristina Rita i Antoni Joan Pons que tractaran el perfil biogràfic de l'homenatjat, el seu activisme cultural i en defensa de la llengua catalana i l'obra que va dur a terme en diversos àmbits. La sessió matinal acabarà amb una visita al museu Hernández Mora.
A les 17 hores començaran les sessions del capvespre a la seu de l'IME, amb la participació dels ponents Joan Pons Alzina, Albert Pons Mas, Miquel Àngel Limón i Enric Pujol que tractaran de les relacions i el ric i extens epistolari que van mantenir Hernández Mora amb importants figures de l'àmbit cultural català i que representen una aportació fonamental al coneixement de la seva personalitat, a més de l'època que va viure.
Aquestes jornades d'homenatge a menorquins rellevants es celebren des de 2012.
1 comentario
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Por la pinta que apunta parece ir mas de de "llengua catalana". Despues de la guerra y las inmediatas consecuencias y antes de volver a reintegrarse como catedrático de Literatura, ( estuvo en dos destinos, el segundo Ibiza, antes de volver a Mahón), vivió y tuvo que trabajar en lo que pudo, en otra ciudad, y pudo sobrevivir dando clases a quienes estudiaban bachillerato en esa otra ciudad de Menorca y algunos trabajos con calzado. Vivia en la calle San Nicolás y se estableció una cierta complicidad entre padres que pagaban para que sus hijos recibieran claes y el señor Hernandez, que es como se le conocía. Claro que su padre ya había catalogado y ordenado el Archivo Municiapal de ese otro municipio editando un libro catálogo que es valiosa obra de consulta. A ver si entre todos los "jornaleros" se acuerda alguno de lo que por su precaria situación fue mas ayuda que trabajo académico, y que digan el lugar. En Mahón no se la dieron.