Nova York, Los Angeles, Londres, Zuric, Hong Kong o Hernani, amb el Chillida Leku, són només algunes de les seus que conformen el catàleg de galeries al qual s'incorpora Menorca amb les sales que la companyia ha rehabilitat a l'Illa del Rei. Un espai que, per altra banda, es va convertir l'abril passat en una galeria virtual.
L'obertura del centre d'art es farà efectiva amb una exposició de Mark Bradford, una sèrie d'escultures i pintures de nova creació de l'artista nord-americà, i que es complementarà amb un recorregut exterior d'escultures de creadors reconeguts com Louise Bourgeois, Eduardo Chillida o Franz West.
La mostra inclourà un programa educatiu específic, amb xerrades, tallers i projeccions sobre art contemporani, dirigides tant a menorquins com a visitants.
A més de la construcció del centre, arran de la col·laboració amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la galeria ha pres mesures de sostenibilitat ambiental, inclosos protocols per a la recol·lecció d'aigua de pluja i la reutilització per al rec, un sistema de climatització d'eficiència energètica.
Una altra col·laboració ha estat amb la Fundació Hospital Illa del Rei, i ha servit per a reconvertir l'edifici Langara en un espai expositiu amb vuit galeries, una botiga i el restaurant «Cantina».
Des de la galeria, Manuela Wirth expressa la seva emoció per l'obertura, i no amaga que «el nostre somni és situar art contemporani com el de Bradford en aquest context tan especial» com és l'Illa del Rei. Un espai que titlla d'«extraordinari, amb una naturalesa imponent, una llum i paisatge únics, i una història fascinant».
Mark Bradford
Mark Bradford (1961) és originari de Los Angeles, on viu i treballa, i és un artista contemporani reconegut, especialment per les seves grans pintures abstractes en paper, caracteritzades per l'estratificació i per la complexitat formal, material i conceptual.
L'artista californià explora amb les seves obres les estructures socials i polítiques que cosifiquen comunitats marginades i poblacions vulnerables. Esdevé, per tant, una obra amb un compromís social amb comunitats que tenen accés limitat a museus i institucions culturals.
Graduat en Belles Arts (1995) i amb un màster (1997) pel California Institute of the Arts, Mark Bradford ha exposat per tot el món. A part de ciutats nord-americanes com Washington, Nova York, Boston, San Francisco, Miami o San Antonio, la seva obra ha viatjat a Londres, París, Venècia, Zuric, Copenhaguen, Shanghai, Hong Kong o Sao Paulo, entre molts altres destins.
Igualment, l'artista és protagonista de diverses publicacions editorials i audiovisuals, i ha obtingut nombrosos premis.
El fet d'inaugurar l'espai ho valora també l'artista, qui afirma que està «emocionat per poder compartir aquest nou conjunt d'obra, esperant amb ganes terrenys més estables», després del darrer any, que «semblava que vivíem a Mart, emmascarats i disfressats».
3 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Los de Hauser Wirth no son unos novatos precisamente en su negocio, y si se han involucrado en esta importante inversión, será con razón. Todos lo que queremos a Menorca les deseamos un gran éxito y confiamos en que una campaña de divulgación atraiga a muchos visitantes a su galería y a la Isla del Rei
No os ha gustado el otro comentario criticando que una noticia internacional esté redactada en catalán, eh?
Dudo muchisimo que esto tenga exito, una exposicion en medio del puerto de Mahon, donde habra que coger una barca para ir a verla. Si la gente ya no va a ver exposiciones y actos de cultura andando o en coche con apenas unos minutos de desplazamiento, menos ira a ver estos actos donde tendra que perder mas de una hora solo en trayectos rigiendose con horarios de barcas para trasladarse. Sinceramente considero una perdida de tiempo y dinero haber montado todo este tinglado y una operacion totalmente negativa en todos los aspectos.tanto economicos como culturales