La Banda de Maó, en una de les seves actuacions, amb Miquel Llario al capdavant

TW
0

Després de la seva actuació aquest dissabte al port de Maó en el marc dels actes de Sant Pere, la Banda Municipal de Maó torna a pujar aquest diumenge a l'escenari per protagonitzar, en aquest cas, el concert d'estiu, en el qual oferirà un repertori molt variat, on es combina música de cinema amb músiques fresques.

Ja fa uns mesos que els músics de l'Associació Musical de Maó preparen aquest concert que tindrà lloc aquest diumenge vespre, a les 20.30 hores, a la plaça de l'Ajuntament. Una actuació que, com explicava ahir el director la banda, Miquel Llario, «tindrà una primera part dedicada a música de pel·lícula i una segona amb presència de salsa, samba» i alguna sorpresa més.

Abans de començar el repertori més cinèfil, la norantena de músics que es reuniran avui interpretaran «Villanueva de la serena», que com apunta Llario, «és un pas doble que tocava l'antiga Banda de Maó i que vam recuperar fa un parell d'anys». És una manera, aquesta, de «fer un homenatge a aquells músics dels anys 80», explica el director.

El concert entrarà en terreny cinematogràfic, amb partitures de les bandes sonores d'«Exodus» o un popurri de peces del compositor italià Ennio Morricone.

A partir d'aquí, en la segona part del concert, la banda entrarà en sintonia amb músiques més fresques, de la mà de «Las playas de río» de Kees Vlak, «amb els seus tres moviments de samba i bossa nova», afegeix Llario.

El concert es completarà amb «Huapango» (José Pablo Moncayo) i una simfonia de Mozart ben especial, «adaptada als temps moderns, amb bateria i guitarra, que segur que agradarà a la gent».

Aquesta serà l'única actuació de la Banda de Maó amb el seu concert d'estiu.