Els quatre membres del grup Teatre de Xoc | Gemma Andreu

TW
0

Els grups Teatre de Xoc i Artimanya participen aquest dimecres en el Primer Festival d'Impro a Menorca. L'actuació d'aquestes dues formacions teatrals basades en la improvisació serà a l'Orfeó Maonès i començarà a les 19 hores.

D'aquesta manera Menorca i Mallorca sumen forces per reivindicar una modalitat de teatre molt freqüent a altres latituds, però poc practicada a les nostres illes.

De fet Teatre Xoc és actualment l'únic grup que basa les seves actuacions en la inspiració del moment. El seu mètode consisteix a demanar al públic que proposin un títol qualsevol per un dels seus sketchs i l'escriguin en un paper. Els papers es posen en una urna i s'escull un vot a l'atzar i a partir del que surti els actors munten un petit i fresc espectacle.

Les claus

La companyia menorquina comença un dia de sant Joan de 2013 amb l'espectacle d'improvisació Improxoc. Des de llavors ha anat creant diversos formats d'espectacle tant d'improvisació com d'altres estils teatrals, actuant regularment en diversos locals de l'illa de Menorca. L'any passat va arribar a un acord amb l'Orfeó per ser una companyia teatral resident de la veterana entitat cultural maonesa.

Els membres del grup són Adriana Aguilar, Jordi Pérez, Xevi Cor i Malu Morro, junt amb Noelia Mas i Laia Galcerán. Ells expliquen que les tres claus del teatre d'improvisació són el respecte a les propostes externes, l'atenció i la disponibilitat. A partir d'aquí tot és un joc en el qual també compta l'experiència dels actors.

Dos membres de Teatre de Xoc i Artimanya van coincidir en un concurs de Slam Poetry i després d'aquesta trobada van decidir muntar aquest primer Festival Impro de Menorca.

Artimanya és junt amb Trampa Teatre un dels dos grups que practica aquesta modalitat teatral a Mallorca.