Assaig de l’OSIB per al darrer concert de la temporada, a Ciutadella | OSIB

TW
0

L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears farà aquest divendres una passa més per convertir-se realment en l'orquestra de tots els illencs. Serà amb una actuació històrica, la primera de la temporada simfònica que es realitzarà a Ciutadella i amb la formació al complet.

Que l'OSIB tengui presència a més ciutats de les Illes, més enllà de Palma o, en el cas de Menorca, Maó i el Teatre Principal, era l'objectiu que es proposà la ja exgerent de la Simfònica, Mar Rescalvo, qui encetà una primera programació trimestral amb actuacions a Ciutadella, Ferreries (el 3 de juny, a l'Auditori, amb un format de cambra) i Maó (el passat 17 de març). Això sí, s'incloïen concerts en petit i en gran format, sent aquests darrers els més rellevants, ja que comporten el desplaçament a l'Illa de tot l'equip de músics de l'orquestra.

En aquest cas, la Simfònica de Balears actuarà aquest divendres, a les 20 hores, a la Catedral de Menorca, sota la direcció del japonès Joji Hattori, qui és codirector artístic i principal director convidat de l'OSIB. I comptarà amb la presència de la mezzosoprano nord-americana Kate Lindsay.


Programa

En el concert, que és gratuït però amb invitacions que es poden recollir a l'Ajuntament i a la Casa de Cultura des de la setmana passada, s'hi escoltaran peces com «Pavane» de G. Fauré, «Chants d'Auvergne» de Joseph Canteloube, i la «Simfonia número 3» de Beethoven.

El concert començarà amb les danses del segle XVI de Fauré, caracteritzades per l'elegància en la melodia i les harmonies pròpies del compositor. I continuarà amb el toc folklòric dels cants d'Auvernia, que posarà punt final a la primera part de l'actuació.

A la represa, l'OSIB interpretarà una obra considerada com el sorgiment del romanticisme per la ruptura amb els esquemes tradicionals de les simfonies clàssiques. Una obra que consta de quatre moviments, allegro amb brio, marzia fúnebre, scherzo i finale.

Les portes de la Catedral s'obriran al públic a les 19.30 hores, mitja hora abans que comenci l'actuació.