‘Chicuelo’, Mezquida i De Mode actuen aquest divendres a la ciutat alemanya de Bremen | Clara Cardona

TW
0

Mezquida-Chicuelo és una de les apostes del Festival Jazzahead! que comença aquest dijous a la ciutat alemanya de Bremen, i que s'emmarca en una fira internacional que reuneix els principals programadors i empreses del món del jazz, fet que converteix l'esdeveniment en un gran aparador per als artistes que hi participen.

Marco Mezquida prendrà part del programa oficial del festival, juntament amb el guitarrista flamenc Juan Gómez 'Chicuelo' i el percussionista Paco de Mode, un trio que ja fa uns mesos que està conquerint les sales per allà on passa i el públic que gaudeix de la seva proposta musical. En aquesta ocasió, la seva actuació serà aquest divendres, a les 22 hores, al Kulturzentrum Schlachfthof.


Fusió

El pianista menorquí ha trobat un feeling especial amb Chicuelo, un dels guitarristes flamencs més destacats en l'actualitat i, també, un dels compositors més prolífics dels darrers anys. «Els dos vam connectar de seguida i sempre hem tingut una comunicació molt fàcil», explica el maonès, qui considera aquesta unió com «apassionant i molt engrescadora» i que dóna lloc a «una música molt intensa, efervescent, viva, que el públic està rebent molt bé».

El grup farà a Alemanya un avanç del nou disc que acaben de publicar, «Conexión», del qual se'n farà la presentació oficial a l'Auditori de Barcelona, el 4 de maig, i a Menorca, a l'Auditori de Ferreries, el 12 de maig, en el marc del Festival Internacional Menorca Jazz.

La proposta dels dos músics suposa la fusió del flamenc amb el jazz, a partir del virtuosisme de tots dos. «Són composicions flamenques i de jazz d'autor, la visió d'artista» que fan de la música convertida en art. Una proposta que, afirma, es basa en un «projecte construït sobre una estructura sòlida».

Sobre la seva presència a Alemanya, Mezquida confia en què permetrà ampliar la seva agenda d'actuacions durant els propers mesos, allargant així uns darrers mesos amb una clara progressió de l'artista menorquí. «Noltros hi anam per fer la nostra millor música i que les persones que ens representen que intentin que tengui el màxim de repercussió».

De fet, anuncia Mezquida que els seus mànagers ja han aconseguit algunes actuacions en auditoris importants, com per exemple, la que oferiran el 23 de setembre a la Kölner Philharmonie de l'Orquestra Filharmònica de Colònia, amb un aforament per a uns dos mil espectadors.


Presència menorquina

Com avança l'Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears, la d'enguany serà la segona edició de la fira Jazzahead! en la que hi ha presència balear. Hi assistiran onze entitats, entre els quals hi ha directors de festivals de jazz de les Illes, com per exemple del mateix Menorca Jazz, amb l'objectiu de cercar propostes i artistes per a les properes edicions així com possibles col·laboracions amb altres festivals internacionals.