TW
3

El concurs «Menorca talaiòtica, a la recerca del jove guia» ha superat una nova fase i queda obert a les votacions populars, amb les que es decidiran els cinc finalistes del certamen.

Després de la recepció de les inscripcions a la convocatòria es va fer una primera selecció amb les deu millors propostes presentades. Són aquests participants, d'indrets com Sevilla, Madrid, Barcelona, València o Menorca, els que han publicat els seus vídeos de presentació, en els quals, amb estils més personals i amb més o menys originalitat, expliquen com seria una visita guiada a un dels jaciments arqueològics que figuren en la candidatura a Patrimoni Mundial.

Cada participant ha elaborat un vídeo d'un minut de durada, en el qual fa una petita presentació personal i exposa com seria, per a ell, la visita guiada més atractiva.

Visualitzant els treballs s'observen diferents plantejaments, des d'aquells més senzills a uns altres més elaborats, incorporant imatges del monument que ha d'explicar, infografies o escenificacions.

Pràcticament tots coincideixen en desterrar la idea clàssica del guia turístic seguit d'un grup més o menys nombrós de turistes, i introdueixen unes visites més originals, en les quals, les dades i referències històriques o científiques es vagin oferint de manera molt més propera i pràctica, per submergir el turista en la Menorca de fa uns 3.000 anys, perquè es pugui imaginar com devia ser la vida en aquests recintes dels que avui en queden tants testimonis.

Ara, fins a les 23.59 hores del 3 d'abril, entrant al portal web beca.menorcatalayotica.info, els usuaris de Facebook podran votar les millors propostes. Els cinc participants amb més vots passaran a ser finalistes i realitzaran, cada un, la visita guiada al jaciment arqueològic. Unes visites per a les quals hi haurà un període d'inscripcions a partir del 5 d'abril.

1. Andreu Servera

20 anys, Menorca. Estudia Grau de Filosofia, Política i Economia a Madrid. Ens ofereix una visita guiada per la Necròpolis de Cales Coves (Alaior)

2. Eugeni Marí

22 anys, Menorca. Estudia Grau d'Arts Escèniques a Girona. Ens ofereix una visita guiada pel poblat de Son Mercer de Baix (Ferreries)


3. Carolina Castaño

Noticias relacionadas

21 anys, Barcelona. Estudia Grau d'Història a Barcelona. Ens ofereix una visita guiada pel poblat de Talatí de Dalt (Maó)

4. María Luna

25 anys, Madrid. Estudia Màster en Arqueologia i Patrimoni a Madrid. Ens ofereix una visita guiada pel poblat de Torre d'en Galmés (Alaior)

5. Ana Seisdedos

24 anys, Madrid. Estudia Màster en Arqueologia i Patrimoni a Madrid. Ens ofereix una visita guiada pel poblat de Trepucó (Maó)

6. Nagore Sánchez

22 anys, Bizkaia. Estudia Grau d'Arqueologia a Barcelona. Ens ofereix una visita guiada pel poblat de Cornia Nou (Maó)

7. Sara Santaella

22 anys, Menorca. Estudia Grau d'Arqueologia a Barcelona. Ens ofereix una visita guiada pel poblat de So na Caçana (Alaior)

8. María del Pilar Esteban

21 anys, Sevilla. Estudia Grau d'Arqueologia a Sevilla. Ens ofereix una visita guiada pel poblat de Torrellafuda (Ciutadella)

9. Júlia Gomila

20 anys, Menorca. Estudia Grau de Comunicació Cultural a Girona. Ens ofereix una visita guiada per l'Assentament costaner i la Necròpolis de Cala Morell (Ciutadella)

10. Daniel Ruiz

20 anys, València. Estudia Grau d'Història a València. Actualment d'ERASMUS a Pisa. Ens ofereix una visita guiada pel poblat de Torralba d'en Salort (Alaior)