Els escolars van visitar la fira al matí | Josep Bagur Gomila

TW
8

Amb un original pregó a càrrec dels alumnes del IES Maria Àngels Cardona, la Fira del Llibre en Català obrí les seves portes ahir a la plaça des Born de Ciutadella. Durant el matí, un total de 1.133 escolars de la ciutat visitaren les parades de les nou llibreries que exposen llibres en català per a totes les edats, especialment les edicions d'autors i temàtica menorquina.
 
En paral·lel a la fira, que enguany ha triplicat la inversió del Consell com a institució organitzadora, ahir es van desenvolupar diversitat d'actes de presentació de llibres. Un dels autors va ser Pere Gomila, qui presentà la seva segona edició de «Geografies del vent», a càrrec de Joan F. López Casasnovas, en el marc d'un acte de maridatge de poesia i glosa amb Soca de Mots.

Una altra de les novetats va ser el llibre «L'arròs de la terra. Dos juliols a Menorca», amb la presència de l'autor, el periodista català Manuel Cuyàs, amb la intervenció de Ponç Pons i el conseller insular de Cultura, Miquel Àngel Maria.
També un gran de les llestres, Pau Faner, va ser l'encarregat de presentar el poemari d'Anna M. Ticoulat, «Camí de Cavalls i rutes d'interior de Menorca», entre d'altres presentacions. La fira continuarà oberta avui de 10 a 21 hores, amb nova oferta d'activitats culturals.