A través de Verkami. L'associació ha penjat un vídeo promocional a la xarxa perquè la gent s'engresqui a col·laborar | Es far cultural

TW
0

«Quan arriba Sant Martí» és el títol d'un documental per recollir les vivències i testimonis de la gent que viu la festa a flor de pell. Fa un parell de dies que s'ha iniciat la campanya de crowdfunding per a produir aquest documental sobre la festa des Mercadal. Aquest projecte surt de la pròpia gent del poble i gràcies a la iniciativa de l'associació Es FAR Cultural, que reuneix veus i imatges per a dibuixar la història i les emocions que desperta cada any la celebració de Sant Martí.

Segons explica Cristian P. Coll, membre de l'entitat cultural, tot començà en les festes de l'any passat quan sortí a captar les imatges de la festa amb una càmera fotogràfica. «Em vaig trobar amb situacions que més que una fotografia requerien immortalitzar-se en vídeo. Havia alguna cosa més a explicar», afirma en el projecte. Així que va començar a enregistrar entrevistes, dels protagonistes de la festa i de la gent que la viu. Cada un aportant la seva vivència, la seva emoció personal, amb l'objectiu «de poder extreure aquesta emoció que respira la festa».
comença el compte enrere
Tothom qui vulgui aportar el seu granet d'arena pot fer-ho a través de la plataforma Verkami. Són necessaris 3.500 euros per acabar d'enregistrar el documental, realitzar la postproducció de les imatges i el so, l'elaboració de les còpies en DVD i fer front a les despeses de producció del documental.
La idea del col·lectiu és aconseguir el finançament dels micromecenes per poder fer l'estrena del documental «Quan arriba Sant Martí» el proper mes de juliol i distribuir els DVDs perquè arribin al públic.
Es FAR Cultural ha editat un vídeo promocional per engrescar la gent a sumar-se a la campanya de micromecenatge i l'ha penjat a la xarxa. En aquest primer tast apareixen els testimonis de Lluís Arjona, Miquel Marquès, Oscar Galmés, Marta Marquès, Mar Rescalvo, Mónica Martí o Joan Tutzó. Però el documental recollirà encara més testimonis i vivències, no només d'alguns dels protagonistes de la qualcada, sinó també de la gent del poble i d'aquells que estimen la festa de Sant Martí.
«Quan arriba Sant Martí» pretén ser un document audiovisual que apropi la festa, la seva tradició, els seus protocols, però sobretot les emocions i sensacions que desperta en tot un poble. De moment, en els primers dies d'inici de la campanya, els promotors del projecte ja han aconseguit 400 euros.