El Consell ha presentat el catàleg «Desenterrant el passat: les excavacions arqueològiques a Cornia Nou», un treball que recull els treballs realitzats al jaciment talaiòtic entre 2007 i 2012, així com els principals objectes trobats.
La presentació del catàleg va tenir lloc ahir dematí, amb presència dels seus autors, els arqueòlegs Antoni Ferrer, Lluís Plantalamor i Montserrat Anglada, junt amb la consellera insular de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo.
Aquest llibre arriba després de l'exposició que es va organitzar al Museu de Menorca el 2013 per a la celebració del Dia Internacional dels Museus. La mostra va servir per mostrar els resultats de les campanyes d'excavació i restauració que s'han realitzat des de 2007 a Cornia Nou, el jaciment ubicat al terme municipal de Maó, per un equip d'arqueòlegs, amb el suport del Museu de Menorca i de l'Associació Amics del Museu de Menorca, i amb la col·laboració de la família Osuna Sard, propietària de la finca on hi ha les restes arqueològiques.
Més difusió
Com explicà ahir Lluís Plantalamor, aquest catàleg és molt important ja que permet difondre el material que es va mostrar a l'exposició, fruit de les excavacions, i faran possible que arribi a l'abast de més gent interessada amb el món de l'arqueologia.
Per la seva part, Antoni Ferrer va destacar el llenguatge col·loquial amb què està redactat el catàleg, per tal de fer-lo més accessible al conjunt de la societat, que no està especialitzat amb l'argot propi de la disciplina.
Així mateix, Montserrat Anglada va donar valor al catàleg, recordant que és el resultat de set anys de feina, i que serveix per donar difusió a unes tasques que s'han finançat amb diners públics.
En darrer terme, la consellera de Cultura afirmà que aquest llibre «demostra l'interès de la societat menorquina amb el seu patrimoni, un fet que ens dóna forces per seguir treballant amb la candidatura de Menorca Talaiòtica davant la UNESCO.
5 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Periodistes: No confongueu la paraula "argot", amb a coirrecta que es, per exemple "léxiix". Argot sigifica llenguatxe vulgar.
Enhorabona per la feina. Vaig visitar l'exposició aquest estiu i me va resultar molt interessant! Segur que el catàleg és un treball de qualitat!
Calen més investigacions de qualitat i més treballs divulgatius com aquests. Es fa molt poc, i la cultura hauria de ser una de les nostres bases, a banda de la innegable oportunitat de turisme cultural que representen.
Enhorabona a tot l'equip de recerca pel treball realitzat. La intervenció arqueològica en el jaciment de Curnia ha estat ideal. Treball d'excavació, consolidació i adaptació per a les visites, estudi de materials i treballs de laboratori, exposició dels materials en el museu de Menorca i difusió mitjançant una publicació exquisida. Desig que la inversió directa dels governs en arqueologia continuï i es reforci doncs respon a una necessitat social tan important com altres camps.
Molt bé! Així divulgant el resultat de les excavacions. S'hauria de repetir amb altres jaciments, publicant catàlegs de cadascuna...