Anava per traductora, però finalment la va vèncer (per sort) l'impuls artístic. La jove il·lustradora Julia Pons Montoro (Granada, 1985) viu la creació plàstica des de la seva més tendra infantesa. Son pare, el reconegut gravador Pere Pons, ha estat un estaló de luxe al llarg de la seva formació. Lluny del que pugui pensar la gent, la influència paterna no ha fet sinó reafirmar la seva vocació. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Granada, l'autora es troba aquets dies a Menorca per impartir el que serà el seu segon curs de pintura per a fillets al taller de Xalubinia, a Alaior. Les jornades "Dibuixar la música dels contes" estan dirigides a al·lots d'entre 6 a 12 anys, comencen demà i es perllongaran fins el dia 20.
"Vaig deixar Traducció i Interpretació després del primer any perquè tenia la necessitat de fer quelcom més creatiu. Mentre estudiava Belles Arts vaig donar algun curs on combinava l'aprenentatge de l'anglès amb els més petits mitjançant els contes, i realment és una experiència que funciona molt bé", explica. Julia Pons va créixer a Motril. De ment inquieta i amb molta imaginació, de petita es recorda a ella mateixa sempre pintant i escrivint històries. Als 10 anys guanyà el típic certamen de contes amb el relatLa primera aventura del club Apeca. "A classe, per als meus amics, jo sempre era la dibuixant, la contacontes".
Julia destil·la tinta de les lletres, i l'aquarel·la i el grafit dels dibuixos des de la vessant més màgica. Li agrada la literatura fantàstica i el folklore. No en va, la frase que encapçala el seu blog (clubfeerico.blogspot.com): "Trobo un significat més profund als contes de les fades que em varen contar a la meva infantesa, que a cap de les veritats que mostra la vida" (Friedrich Schiller), és prou significativa de la passió que sent per les històries màgiques i que ella s'inventa. "A Belles Arts vaig triar la branca de la il·lustració, considerada a la pròpia facultat com un art menor supeditat a la literatura. És una llàstima perquè fora, a França o Bèlgica, la il·lustració sempre està millor valorada que al nostre país", lamenta.
El tejedor de engaños
Actualment, està enllestint una sèrie de sis contes infantils de temàtica fantàstica (Memorias del otro lado) situada a un món dual dividit, rere una catàstrofe, entre humans i éssers màgics. La idea de l'autora es llançar el primer dels contes per veurer-ne l'acceptació del públic, i continuar després aquesta saga literària per als més joves. La sinopsi que s'enceta ambFeyzlim en el país de las quimeras(amb uns éssers que neixen dels desitjos d'un fillet) i amb el dolent, dolentíssim, de tota història, el Tejedor de Engaños, no deixarà indiferent a ningú. Els creadors del llibreHadas, Brian Froud i Alan Lee; o Arthur Rackham, il·lustrador de finals del segle XIX i principis del XX, són part de les influències de Julia.
El curs que impartirà a partir de demà és la segona part d'un primer cicle que brindà els passats mesos d'octubre i novembre. "En aquesta ocasió mostraré als al·lots com la música ens pot fer imaginar imatges a l'hora de dibuixar i de narrar històries". El proper juliol està previst un tercer curs sobre la mitologia del món de les llegendes que ens són més properes, on també s'inclouran les de Balears. La seva col·laboració formativa amb el Centre de Gravat Xalubinia no ha fet més que començar. Julia vindrà més sovint a l'Illa on ha passat tants estius. Xalubinia és per a ella una oportunitat única per a compartir experiència amb artistes de primera fila.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.