TW
0

Aquesta setmana, des de la Redacció de "Xoc" ens volem fer ressò dels resultats d'una enquesta realitzada per Demoscopia per a la Fundació Antena 3 i el Defensor del Menor de la Comunitat de Madrid, i que ens ha sorprès enormement. L'enquesta, que duu per nom "Hábitos de estudio de los escolares españoles" conclou per exemple que el 29 per cent dels alumnes de Primària i Secundària, parlam d'estudiants d'entre 8 i 16 anys, no entén bé les explicacions dels seus professors i mestres. Açò passa sobretot, però no només, a les classes de matemàtiques, i afecta directament, és evident, en el rendiment escolar.

L'estudi posa de manifest que l'anomenat fracàs escolar ha arribat al 31,9 per cent a Espanya, dada que pot tenir l'explicació en diferents factors i situacions. A banda de perquè no es comprèn a mestres i professors quan expliquen, influeix també la manca de concentració dels alumnes a l'hora d'estudiar, o la manca de recolzament en l'estudi per part de pares i mares.

Els problemes de concentració es veuen alimentats per coses com que als alumnes no els agrada estudiar i que a més, ho fan en un entorn que no és l'adequat. El 29,9 per cent dels estudiants de Primària diu que estudia a la cuina o al menjador de casa, en comptes de fer-ho a la seva habitació. Vol dir que els fillets i les filletes es veuen interferits per música, televisors i converses alienes. De fet, el 19 per cent dels infants de Primària, diu que està connectat a internet mentre estudia, percentatge que a Secundària augmenta fins a un 29,4 per cent. Així mateix, el 54,3 per cent dels enquestats assegura que estudia amb persones que parlen al seu voltant.

L'enquesta de Demoscopia desvetlla una altra dada curiosa, i és que resulta que pares i mares castiguen més del que premien si parlam d'estudis. Un 41,8 per cent dels alumnes de Primària asseguren que quan suspenen són castigats, cosa que també afirmen el 55 per cent dels alumnes de Secundària que suspenen.

Són xifres i dades que ens han de fer pensar. Tant als docents, com als alumnes i familiars.