TW
0

Hi ha quasi una quarantena de grups confirmats i els nostres músics també hi són presents. Bep Marquès i Pèl de Gall seran la veu de Menorca a l'onzena edició de Músics per la Llengua, certamen que es celebrarà a Son Servera (Mallorca) el proper dia 11 a partir de les 20 hores. Entre d'altres compartiran cita musical amb Tiu, No diguis dois o Herbes Dolces.

"Per a nosaltres és una oportunitat única d'obrir mercat a l'illa veïna", explica Sergi Bernhardt. El bateria dels Pèl de Gall –grup jove ciutadellenc que traurà el seu primer disc (Ho saps que ho sé!) a finals d'any– és optimista a l'hora d'estrenar-se a terres mallorquines. "La llengua sempre ha jugat al nostre favor, tant a Balears com a Catalunya", afegeix. És precisament a Barcelona on les ganes de sonar de dos amics, Francesc Pons (veu) i Ernest Martí (guitarra) propiciaren el punt de partida de la formació que acaben de composar Javi Bisbal (baix) i Albert Viñés (teclat).
A més d'un rock dur de ritmes ràpids i riffs potents, l'estètica de Pèl de Gall deixarà sorprès a més d'un a Mallorca. "Anar vestits de galls és la nostra identitat, sense les disfresses no som ningú a les actuacions", comenta Sergi Bernhardt mig en broma.

"Cançonetes"
Per la seva banda, Bep Marquès, veterà de la música i dels escenaris arreu de Catalunya i les Illes, presentarà a Son Servera el seu primer disc en solitari "Cançonetes", treball del que està més que satisfet rere una important gira i que interpretarà acompanyat per dos dels seus companys del grup Inventari, Nasi Comellas i Toni Bosch. El cantant brindarà al públic part del seu nou repertori com "Menorca", "Mai s'acaba", "Sa finestreta" o "Plora guitarra". "Allà comptaré amb la col·laboració de Carles Grimalt, exOcults, i de Pep Álvarez, d'Anegats", comenta.

Entre els seus propers projectes, Marquès està pendent de confirmar dos concerts a Barcelona per a mitjans d'octubre. Una de les cites que promet, però, serà l'actuació que oferirà dia 3 de desembre a la Sala Multifuncional des Mercadal amb unes "Cançonetes" molt especials on compartirà escenari amb diferents amics i intèrprets vinguts de fora i de la nostra illa.

Músics per la llengua és una associació que neix l'any 2000 a Mallorca amb l'objectiu de propiciar el coneixement, la comunicació i el diàleg entre tots els músics que tiren endavant els seus projectes creatius en català.

Des de l'associació es lluita perquè "els músics de totes les cultures minoritàries tenguin més oportunitats de professionalització, perquè la llengua no sigui un impediment sinó un camí obert cap a una cultura de respecte i estima cap a la diversitat".