TW
0

L'amor, l'alegria i el benestar, compartir amb els altres la felicitat... són sentiments comuns de tots els mortals que es permeten el goig de viure, però només els artistes, com Esther Mir Parrilla (Maó, 1972), són capaços d'expressar-los amb quelcom més que gestos i paraules. Els seus gravats, que per segon any Esther presenta a Antigüedades Portal de Mar, desprenen les emocions viscudes per aquesta maonesa que porta temps vivint fora i que fa quatre anys s'enamorà del japonès Masaaki amb qui reconeix viure una intensa història que ha transcendit en la seva obra "l'any passat vaig estar a Amsterdam realitzant un curs que en el que vaig aprendre una tècnica de gravat sobre cartó i a partir d'aquí vaig anar exterioritzant tot el que estava vivint".

Esther Mir porta treballant com estilista per TV3 des dels 24 anys. La seva formació va iniciar-se a l'Escola Masana de Barcelona, també va estar un any, becada pel Govern balear, a Parssons, Estats Units i ha estudiat estilisme a l'Escola d'Arts i Tècniques de Moda, però el curs que va realitzar durant un any a l'Escola Mk24 d'Amsterdam va ser clau perquè tot el que havia fet fins al moment prengués una nova embranzida i ho exposés al públic per primera vegada en el que és negoci de la seva família.

Va ser una descoberta pels amants de l'art i del resultat no se'n pot queixar, "estic realment molt contenta amb l'acceptació que ha tingut la meva obra, em fa molta il·lusió tot el que està passant el que em motiva a més a seguir creant" comenta contenta. Els personatges protagonistes de les seves històries s'identifiquen, en certa manera, amb la gent que la rodeja i amb ella mateixa com a "Quin plaer" en el que tasta una copa de vi. El passeig baix la pluja amb un paraigua; la llum de la lluna que il·lumina una estança en la que es troba la parella; el joc infantil o el simple ensopiment en la lectura o la contemplació conformen algunes de les escenes.

Com estilista ha treballat en múltiples programes televisius, entre altres "Plats Bruts" i "Porca Misèria", "en els dramàtics, com els anomenam, a través del vestuari conformes el personatge, ara en l'últim any me dedic més a informatius i a programes en els que el vestuari és de carrer segons la tendència". I aquest treball d'estilista es reflexa en la seva obra.

Els protagonistes dels seus quadres s'ideen com un tot en el que la història que es conta s'acobla amb l'estètica que es tria. Les textures dels teixits, els estampats, els talls dels patrons... marquen la il·lustració fins estendre's als pentinats que llueixen similar retxat que el vestit, el paper de les paret decorat o combinar-se amb les taques d'un ca o les escates del peix. "Tenc la sort que d'alguna manera la feina s'adiu amb el que estic fent ara, tot i que aquesta faceta sigui molt més creativa", explica Mir. Però tot aquest caudal creatiu no l'havia explotat fins ara, "mon pare, José Mir, feia molts d'anys que m'animava a dibuixar i crear i ha estat ell, juntament amb Masaaki, qui m'han impulsat a fer-ho". Aquestes dues exposicions així seran només les primeres d'una carrera artística que promet.