La Conselleria de Educació quiere igualar las condiciones sociolaborales de los 3.700 docentes de la concertada con las de los 11.800 de la pública. Así se lo transmitieron este lunes los responsables de este departamento a los representantes sindicatos FESIE, FECCOO y FETE-UGT, con los que mantuvieron reuniones bilaterales.
Educación igualará a los docentes de la concertada con los de la pública
La Administración quiere suscribir un acuerdo global para los 3.700 profesores.
También en Balears
- Dos rocas se desprenden del acantilado de Maó e impactan sobre un edificio del puerto
- Así ha quedado el almacén del Cafè Baixamar tras impactar las rocas del acantilado
- «En Menorca se ha construido donde no toca, lo de Valencia debe ser un punto de inflexión»
- Una veintena de colegios y recintos deportivos de Menorca se han construido sobre zonas inundables
- Ciutadella inicia las obras para recuperar las cuevas de la muralla del puerto de Ciutadella
22 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
En efecte, no hi ha doblers per a la carrera professional però sí per a igualar els salaris dels treballadors de les empreses privades. No és la millor manera de cuidar els treballadors propis.
no valores el greuge comparatiu que suposa aconseguir de l'administracó el mateix tracte salarial sense haver de passar pels terrorífics filtres de les oposicions... i això s'ha de tenir en compte. Vas a una botiga i al client del teu costat li cobren la meitat del què et cobren a tu pel mateix producte... com et sents?Interessants la resta dels teus comentaris, sobretot quan dubtes de l'autonomia d'un centre concertat al qual és l'estat qui paga les nòmines. Jo pens el mateix. Aquí hi ha una contradicció.
Tot es resumeix en una cosa. Si més doblers públics per a la concertada: trien els professors que els interessen i no sempre per les seves qualitats pedagògiques; moltes no tenen un ideari religiós aconfesional; trien els alumnes que els interessen, segons el seu estatus econòmic, no reben els mateixos nombres d'alumnes immigrants que a la pública. Ni evidentment tenen les ratios de les públiques. Repeteixo, més doblers per a la concertada====manco doblers per a la pública. Feu nombres.
¿Alguien puede recomendarme algún libro que haya escrito un profesor de la concertada? Muchas gracias.
A Algendar: "que halla lista única para toda Baleares"... més bé deu ser "que haya lista única", no ho trobes? "Hallar" no és el mateix verb que "haber"... a veure si aprenem a escriure, que sembla mentida que siguis mestre!
Mira per on! com diuen a IB3, no hi ha doblers per que els funcionaris basics puguin optar a la carrera profesional, i si per els treballadors de les empreses privades que funcionen amb diners publics, però sense el control de l'administració publica.
De fet, crec que com a empresa contractista, el centre concertat ha de tenir autonomia de gestió i de funcionament. Una automia que s'ha d'extendre al control del seu personal i a les pròpies condicions de contractació que imposa. Això vol dir, llibertat en el sistema de selecció de personal, però també de gestió de la plantilla. Ja sigui en temes d'horari (sempre d'acord amb els convenis col·lectius o sectorials vigents a l'EStat) o d'altres condicions (vacances, ideari de centre, etc),Sigui com sigui, crec que com en altres casos, tothom pot abordar el tema des de distintes perspectives. Però cal fer-ho sense acritud i intentant entendre la postura dels altres i després de valorar-les arribar a les nostres pròpies conclusions.I per acabar, només dir una cosa: realment perjudica a algú que s'igualin les condicions laborals d'uns i dels altres?. Deix la pregunta sobre la taula...
És un tema delicat. I tothom té part de raó. 1. És evident que ningú de l'Administració no controla l'accés com a docent a les escoles concertades. 2. Vol dir això que siguin pitjors professors?. Evidentment, la resposta és no. Hi ha bons professors (i també de dolents i molt dolents) tant a la pública com a la privada. 3. Molts sindicats defensen, com a principi general d'aplicació, a igual feina, igual salari. I, en general, això seria extensible a les condicions laborals. 4. És just que s'apliquin les mateixes condicions laborals als treballadors públics i als treballadors de la concertada?. La resposta és complexa. Si es fa des d'un enfocament sindical, la resposat sembla que hauria de ser positiva. Ara bé, si entenem per concert educatiu, la relació que s'estableix entre l'Administració Pública i una entitat privada (sigui quin sigui l'ideari i la forma jurídica de gestió) per la prestació d'un servei a canvi d'una quantitat econòmica, no queda tan clar. Continua...
... una pregunta tonta. Si en la pública todos los profesores dan una enseñanza de calidad, y el único que da religión es un caso excepcional de "profesor" que ha sido nombrado a dedo, es controlado por la conferencia episcopal y es susceptible de ser despedido si, por ejemplo, vive en pecado en su vida privada... ¿qué ocurre en las escuelas concertadas que dependen de la iglesia? ¿está el ideario católico impregnado en todas y cada una de las asignaturas? ¿los profesores trabajan más porque dan lengua o matemáticas desde la óptica cristiana? ¿dan naturales asociadas con apologética? ¿tiene su carga de trabajo que ver con un temario condicionado por las directrices porgramáticas de la religión?
No esteim parlant de professionalitat ni pedagogia o didàctica, sino de condicions laborals.