El papa Francisco denunció este miércoles que existen «leyes de muerte» que limitan los nacimientos y que hay familias que prefieren «tener un gato o un perrito antes que un hijo», durante su discurso ante las autoridades y a la sociedad civil durante su primer día en Indonesia.
El papa denuncia desde Indonesia «que hay familias que prefieren tener un perro a un hijo»
También en Actualidad
- Air Nostrum cancela cuatro vuelos de la ruta de Menorca con Palma
- Que esta furgoneta destartalada no se encuentre en...
- La mujer detenida por alumbrar a un bebé en un inodoro en Maó es acusada de asesinato
- El perro 'menorquín' del velero que se estrelló en Formentera regresa a la Isla
- Detenida una joven de 22 años por dejar morir a su bebé tras dar a luz en un inodoro en Maó
9 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
SilesiusNo puc estar de respondre a aquest pobre senyor. Si hagués començat pel final, on reconeix que la seva visió és tràgicament nihilista, tot seria més senzill. Partir d'un axioma digne de tractament psiquiàtric ja permet entendre més les coses. En tot cas no sé si ha pensat què significa aplicar la visió que diu tenir a la seva persona, perquè pareix que només l'aplica als altres. Vaja, que sembla que es sent superior a la resta de bípedes. I és que aquest mamífer tridimensional, com qualifica ell a un igual, només és nihilista per lo que li interessa. Diu, per exemple, que tot és un despropòsit, excepte quan sosté amb coherència les teories racistes eugenèsiques dels anglesos del XIX, com Malthus, Galton, Spencer o Huxley, uns psicòpates que deien que aquí sobra gent i justament no eren ells. I usa les estadístiques que li brinden els medis de comunicació controlats per gent com ells (angloamericans capitalistes), quan, que jo sàpiga, ell no ha fet els càlculs i poden estar errats o ser tendenciosos. O sigui, que aquest home dirà amb aparença de lucidesa que no creu allò que no pot veure (per exemple Déu) i automàticament sostendrà un argument que no pot veure, com és que el mon està superpoblat, que tots som molt dolents i els recursos s'esgoten. Miri, la subscripció a Netflix li regal i el mòbil se'l pot ficar a on li càpiga. Ara resulta que ens obliguen a tenir mòbil i a mirar porqueria per les televisions i tenim la culpa noltros. Si els recursos s'esgotessin, que no ho sé, la solució no seria acabar amb part o tota la població, o ha perdut el seny?, en tot cas serà canviar el sistema i reprimir durament a la gent que aposta per acaparar per ells la gran part dels recursos, la terra i les formes de producció i viure dins l'avarícia i la usura. També reprimir als que aposten per l'expropiació de la propietat de les classes mitges que viuen cercant la virtut i el bé de la comunitat. Després, la demostració d'incultura que fa quan relaciona humanisme amb les religions és de traca i un error que no el sostendria cap seu company d'ideologia. Tota la vida s'ha presentat l'humanisme com la superació de la visió religiosa, a la que se sol qualificar de teísta. De totes formes, s'ha de dir que en cert sentit té raó, encara que per pura casualitat i en el sentit contrari al que ell pretenia. Fa poc sentia a un pensador que deia que el pensament escolàstic (Aristòtil i St Tomàs, per simplificar) era a la filosofia com el solfeig a la música, i tenia tota la raó. Desde que molta gent no té els conceptes bàsics per pensar sense caure a cada dues paraules en una contradicció i creu que dir que és nihilista és normal, això no pot anar bé mai. Els ignorants ens estan ficant a un cul de sac. A Déu.
El Papa denuncia desde Indonesia que «hay familias que prefieren tener un perro a un hijo» Esto sucede, Sr. Bergoglio, porque las parejas jóvenes de hoy en día, desconocen que a los niños -en ocasiones- también se les puede llegar a coger cariño. Aunque ciertamente no existe garantía al respecto.
En sus más de once años ocupando el sillón de Pedro, el argentino Bergoglio lleva visitados unos sesenta países, muchos de ellos musulmanes, donde jamás debería haber ido porque nada se le ha perdido por esos lugares a ningún pontífice católico. En cambio, este sectario peronista montonero nunca se ha dignado pisar tierra española, porque es un indisimulado odiador de nuestro país y de nuestra gloriosa historia de descubrimiento, colonización y evangelización en toda América y otros territorios del Pacífico como Filipinas. Recordemos como dato revelador de la personalidad del individuo en cuestión, que su antecesor Benedicto visitó España como Papa en tres ocasiones. Y que Juan Pablo II lo hizo hasta en cinco. Siendo España con mucha diferencia el imperio que más hizo por extender el catolicismo y la cultura cristiana por todo el orbe, es bastante sorprendente que este señor nos tenga tanto odio. ¿O será precisamente por eso...?
Señor Bergoglio, somos más de siete mil millones de seres humanos en este planeta, camino de alcanzar la pavorosa cifra de diez mil millones dentro de 50 años. Sobramos como mínimo la mitad, o la Tierra no lo soportará y llegará cuando menos lo esperemos alguna hecatombe catastrófica a nivel planetario que arrasará con la raza humana por completo.
Quines afirmacions més hipòcrites i irresponsables. El Papa sembla entendre que vivim a un planeta on molt poca gent té una existència digna i on ses desigualtats són cada vegada més marcades. Sa seva solució? Posar més gent al món. A l’any 500 hi havia 280 milions de persones en aquest planeta; a l’any 1000, 400 milions; a l’any 1500, 600 milions. A l’any 2000 ja vam arribar a 6000 milions. S’estima que al 2100 aquestes xifres s’hauran duplicat. Així, què farem en unes dècades, quan hi hagi 12000 milions d’homo sapiens en aquest planeta que volen tenir mòbil, casa pròpia, súper tele i subscripció a Netflix? Que farem amb els recursos esgotats, els boscos arrasats, s’aigua cada vegada més preuada? Òbviament, resar, encara que no està garantitzat que açò funcioni. Des d’una perspectiva planetària, els humans som sa pitjor plaga que ha sofert aquest planeta. Uns simples mamífers d’enorme hybris que s’han multiplicat de mala manera destruïnt es seu entorn i a ses altres espècies. No hauríem de ser tan humanistes. S’humanisme és aquella manera d’entendre sa realitat que manté que els humans tenen alguna cosa màgica/divina que els separa de ses altres espècies naturals. No som simplement uns mamífers bípeds. S’humanisme pensa que ocupam un lloc especial en es cosmos i que açò ens dóna dret a fer el que volguem amb es planeta. Totes ses religions són humanistes. Totes tenen s’arrogància de pensar que s’univers va ser creat per a noltros. Per a sa nostra diversió, domini i càlcul. Sa vaca no és una vaca, es llet i bistecs. Un arbre no és un arbre, es paper i cadires. Aquesta actitud està acabant amb es planeta. Jo, que partesc d’una visió tràgicament nihilista, no tenc cap solució per açò. Però sí que crec que hem de desinflar tot lo que poguém discursos com els d’aquest mamífer tridimensional.
Menorquín viajeroHay una cosa que es educar.....tal vez si la gente lo hiciera no pasarían cosas como estos 5 niños de unos 9 a 12 años que han matado a un anciano por regañarles
Pues si viene a Mallorca,muere de un patatús.La cuestión no es tener perro,es ver el comportamiento de los dueños,entre hilarante,ridículo,demente y a veces soezzzzz
aquet sempre troba es plat abucat
Viendo hacía dónde va la Humanidad, no me extraña que la gente inteligente no tenga hijos ... No veo que sea un problema.