TW
0

Aquesta és la pregunta que es fan molts empresaris des de fa mesos. Quan cobraré de l'Ajuntament, del Consell o del Govern? La resposta és incerta. Impossible fixar una data. Ara, el nou president del Govern balear assegura que fixarà per llei el pagament en 25 dies. La iniciativa és lloable, però tot el que té de bona també ho té, d'entrada, d'inviable. Fa mesos que les administracions s'omplen la boca dient que la seva voluntat és pagar quan abans, però tot i així, ho fan a 90 dies o més. Si aquesta és la situació, com es pot garantir, per art de màgia, que a partir que s'aprovi una llei, les administracions de cop canviaran el xip i pagaran més prest que mai? El problema no és si una llei fixa o no un termini de pagament: el problema és si hi ha recursos per pagar. I els recursos, o sigui, els doblers, no arriben per art de màgia, ni amb la publicació d'una llei.

Per solucionar el problema dels impagaments de l'administració el recurs no és una llei. Esteim massa acostumats a veure com s'incompleix la normativa. La solució passa per aconseguir un finançament adequat de les administracions, per una gestió eficient dels recursos i per no gastar més del que es pot.

Ja m'agradaria que amb la nova llei s'aclarissin els impagaments, tothom pagués a hora, els euros circulessin i l'economia es reactivés. Seria preciós. Però no els sona una mica a conte?