TW
0

Una entitat com Caritas, amb una llarga trajectòria, ha comptat amb voluntaris i treballadors, que des de la seva professionalitat, disponibilitat i vocació de servei han aportat valors al servei de la societat, en general, i de les persones en situació de pobresa, en particular. Davant la transformació social, sovint accelerada, l'entitat s'ha vist amb la necessitat de donar respostes diverses, posant l'accent a unes prioritats, accions i maneres de fer diferents i adaptades a cada nou escenari.

L'antic gerent de Caritas, Esteve Ferrer, ha sigut una d'aquestes persones que ha format part activa de Caritas, en una etapa en què va ser prioritària la consolidació interna dels projectes i el projectar-los a l'exterior. Fa unes setmanes ha deixat el càrrec de Conseller de Ciutadania i Família, ara, que ja no ocupa cap càrrec públic, volem agrair-li públicament el seu treball en la nostra institució. El seu recorregut va passar per iniciar un projecte d'atenció integral i de codesenvolupament a realitzar eficientment tasques de gestió, tant en l'àmbit de recursos humans com econòmics. D'altres actuacions importants d'aquell moment i compartides per un equip de treball implicat, van des de la remodelació de la nau de Mestral Maó, la construcció de la nova seu de Mestral Ciutadella, el disseny de l'empresa d'inserció de tractament integral de voluminosos de Menorca, TIV, amb l'objectiu de crear ocupació per a les persones amb situació de risc o d'exclusió social, a la creixent comercialització del comerç just i de les botigues de segona mà, ...

Les diferents etapes de l'entitat han permès que Caritas Diocesana de Menorca pugui ser un model de bona gestió conjuntament amb altres Caritas Diocesanes de la resta de l'Estat espanyol i que continuï treballant per ser fidel a allò en què creim, i per convertir en acció la missió essencial de la nostra entitat: lluitar contra la pobresa i l'exclusió, transformar les estructures i els mecanismes econòmics i socials que generen pobresa, i posar les bases perquè el conjunt de la societat avanci cap a uns majors nivells de justícia i igualtat.

A l'actualitat, Caritas es troba en un altre moment i renova un nou compromís amb la societat, des del principi bàsic que inspiren les nostres accions: el treball per la justícia. En un moment en què hem d'afrontar la greu situació econòmica i d'increment de les necessitats personals i socials bàsiques de moltes persones i famílies afectades, la nostra intervenció social opta per un estil d'acompanyament de les persones, l'enfortiment del voluntariat i el desenvolupament d'un treball integral, adequant l'equip humà a les noves demandes i necessitats i caminant cap un major compromís de la comunitat en la sostenibilitat de les accions. Dia a dia estem cridats a ser testimonis de molts de signes d'esperança que brollen en els espais invisibles de la nostra societat.

Confiem que aquests desafiaments es converteixin en un motiu de superació per a tots nosaltres.