TW
0

Diploma, i la resta?

n Dimarts vaig assistir a un acte públic al Consell Insular en el qual ens lliuraren el diploma d'un curs que vàrem fer a través de l'EBAP a l'Administració Pública per a la integració laboral de persones amb discapacitat. Segurament heu vist la foto al diari, amb el president de Consell el Sr. Tadeo, el Sr. Gornés conseller de l'Administracions Públiques i el director del EBAP el Sr. Torrandell, amb les seves millors vestidures.

FIOP 21, així anomenen el curs, va començar el febrer de 2011 i finalitzà el juny del mateix. L'Escola Balear d'Administració Pública ens va enviar una proposta i resolució en la qual ens concedien una ajuda econòmica per les despeses derivades dels desplaçaments. I sí nosaltres ens vàrem desplaçar durant cinc mesos, cinc dies a la setmana, i per suposat vàrem pagar la benzina o el bus, faltaria més! Encara que la resolució deia que el pagament s'havia d'efectuar cada mes durant l'execució del curs i que hi havia crèdit adequat i suficient a la partida concreta a dia d'avui encara no hem cobrat.

Ja fa més d'un any, alguns de nosaltres ens vàrem cansar d'esperar passivament, quan és a la inversa l'Administració no té tanta paciència, així que vàrem trucar reiteradament a Palma. No vàrem treure res en clar i aleshores vàrem enviar una sol·licitud del més formal i respectuosa al director de l'EBAP el Sr. Torrandell. Encara ara, després de més d'un mes esperam una resposta.

Aquest detall no té massa importància per l'Administració Publica, perquè malgrat el silenci, davant les càmeres d'IB3 i en presència del diari "Menorca" i "Última Hora" ens van fer entrega de l'esmentat diploma, entre estretes de mans i besades. Acte que vaig trobar tan innecessari com hipòcrita.

Açò em fa veure que allò importat per l'Administració és fer-se la foto, amb el millor somriure i posar-se la medalleta de "mira com ens preocupem per integrar laboralment a la gent amb discapacitat".

Nosaltres vàrem complir amb la nostra part davant l'EBAP. Jo, particularment, vaig fer pràctiques durant cinc mesos com auxiliar administratiu per l'Administració Pública, a on, he de dir, m'acolliren molt bé, m'ho vaig prendre amb molt d'interès i amb molta responsabilitat, malauradament l' interès i la responsabilitat no ha estat mutu.

I una darrera cosa, feia falta tanta representació política amb l'afegit d'unes despeses extres, el Sr. Torrandell s'ha desplaçat des de Mallorca per a la fi, donar-nos un paper que ens hagués pogut donar la nostra coordinadora de FIOP 21 a la qual nosaltres sí apreciam molt i que s'ha portat molt bé amb tots noltros?

Sara Petrus Goñalons
Sant Climent

---------------------------------------------


La crisis tumba la 8ª Feria de Abril de Ciutadella

En la primera semana del mes de enero, la Asociación de Danza Española y Flamenco de Ciutadella se puso en contacto con la regidora de ferias del Ayuntamiento doña Esperanza Juaneda, para saber si contábamos con su apoyo, como en años anteriores, para el montaje de la carpa, luces y sonido, ya que el resto de gastos corre a cargo de la Asociación.

La sorpresa fue cuando nos dijeron que dicha colaboración tenía un coste de 2.000 euros al que tendríamos que hacer frente si es que queríamos organizar la Feria. Lamentablemente esta falta de apoyo hace que sea completamente imposible su celebración puesto que no contamos con ningún otro tipo de ayuda de los distintos estamentos públicos.

Entendemos que no están los tiempos para subvenciones, pero lo que no podemos aceptar es que además, se nos pida la cantidad de 2.000 euros por ofrecer al pueblo 3 días de espectáculos y fiesta. Difícilmente se puede dar tanto por tan poco dinero. En términos económicos, la Asociación sin ánimo de lucro, siempre ha dado más de lo que ha recibido, pero el reconocimiento y la aceptación del pueblo de Ciutadella a la Feria ha compensado con creces el esfuerzo de organizarla.

En el mes de febrero, como último recurso, solicitamos hablar con el Sr. Alcalde en donde se nos insistía en la falta de presupuesto al tiempo en que se ofrecía para buscar una solución a través del Consell. de la que seguimos esperando respuesta.

El año pasado justo antes de las elecciones, nos llamaron desde el PP para ofrecernos su apoyo y decirnos que este tipo de actos debían de continuar y en ningún caso debían de perderse. ¿Qué ha cambiado desde entonces?

En vista de los acontecimientos queremos expresar nuestro descontento con quien hasta la fecha había sido nuestro principal colaborador y aprovechar para dar las gracias al resto de pequeños colaboradores que año tras año y a pesar de la crisis nos han apoyado económicamente para que ésta Feria fuese una realidad a la altura de lo que el pueblo se merece. Y, por supuesto, gracias a esa gente que año tras año se acerca a la carpa a disfrutar con todos nosotros ya que son ellos los que nos han animado realmente a seguir con esta lucha año tras año.

Maribel Carrasco
presidenta ASODEFC
Ciutadella

---------------------------------------------


Manifest en defensa de l'ensenyament públic

Les decisions que adopten la majoria dels governs de retallar la despesa social, posen en risc l'Estat del Benestar, patrimoni de tots, el qual hem anat aconseguint aquests últims anys.

L'Estat del Benestar té la seva base en l'existència d'uns serveis públics de qualitat, universals, accessibles i que responguin amb eficàcia a les necessitats de les persones, sobre la base del principi d'igualtat.

Després de quatre anys de profunda crisi econòmica, se segueix argumentant que, per sortir-ne, es requereix una reducció de la despesa social, i en conseqüència una menor inversió en els serveis públics.

Evidentment, l'Educació és un del sectors públics que en surt greument perjudicat i és un fet incomprensible quan tots els experts indiquen que la despesa en Educació és la millor inversió per al futur dels pobles, i més encara en un país com el nostre, que va arribar tard al desenvolupament de les societats europees avançades i que, fins fa pocs anys, tenia greus mancances educatives.

Les retallades en l'educació pública es donen tant per l'empitjorament de les condicions de treball del professorat (reduccions salarials, augment de la jornada laboral, retallades en altres prestacions com els complements en situació de baixa per malaltia, etc.) com per les mesures que atempten contra la qualitat educativa (augment de la ràtio, disminució de grups, desaparició dels diversos programes d'ajuda i reforç a l'alumnat) cosa que està provocant la retallada de les plantilles dels centres i una forta reducció del professorat interí. A més s'acaba amb la jubilació anticipada, es congelen les ofertes d'ocupació pública docent i es redueixen greument les partides per a despeses de funcionament dels centres educatius i les destinades a infraestructures i equipament. També s'hipoteca la incorporació al món laboral dels universitaris que són la garantia de futur del nostre país.

En aquests moments, l'ensenyament públic és l'únic que garanteix la igualtat d'oportunitats, la cohesió social, la superació de les desigualtats d'origen, la vertebració de tota la societat i el progrés individual i social.

Per això, cal finançar-lo adequadament, protegir-lo de les retallades pressupostàries i de les conseqüències de la mala gestió de la crisi econòmica.

Ens dol la campanya de desprestigi que s'ha iniciat contra els funcionaris públics. A Espanya la població ocupada en aquest sector és inferior al 10%, mentre que la mitjana a la UE-15 arriba al 16%. No és veritat que, com a norma general, en Espanya sobrin empleats públics. Les mesures d'ajust, la contenció de la despesa pública i les taxes de reposició molt restrictives estan provocant un major deteriorament i destrucció de l'ocupació pública.

Per això exigim que no es retalli la despesa social destinada a mantenir i millorar la xarxa pública educativa, a més de la sanitària i la resta de serveis socials. És la millor inversió que les administracions públiques poden fer per afavorir la sortida de la crisi.

Signat per 59 professors i professores de l'IES M. Àngels Cardona de Ciutadella:Santiago Cardona Pons, Antònia Campins Pons; Antònia Gomis Bosch; Nathalie Fillastre; Maria Forcada Moll; Margalida Vidal Sastre; Maria Assumpció Bosch Llorens; Jaume Coll Amengual; Soledad Guillem Esteve; Santiago Moll Vaquer; Maite Salort Ripoll; Pepa Gil Clausell; Caterina Moll Benejam; Joana Gomila Lluch; Joan Pere Alzamora Sánchez; Sílvia Brualla Sevilla; Luís Brotons Parreño; Miguel Puigserver Sales; Raul Cascales Parreño; Esther Pedrón Maiques; Joan Timoner Florit; Rosa Lorences Rodríguez, Joan Martí Cifre; Fina Femenia Ortolá; Araceli Torrent Triay; Sílvia Coll Pino; Pilar Hidalgo Anta; Maria Sucarrats Garriga; Sílvia Pons Pons; Margarida Seguí Enrich; M. Àngels Sastre Genestar; Carles Simon Allés; Joan Gomila Jaume; Esther Camps Bagur; Juan A. Martín Haces; Ana I. Vivó Sastre; Francesc Perelló Felani; Vicenta Estada Gimeno; Noli Seguí Coll; Sònia Pons Massanet; Oriol Baradad Baldomà; Sebastià Novella Hilario; Xavier Llorens Salord; M. Auxiliadora Florit Torres; Marta Llufriu Prats; Assumpta Gorrias Pons; Sebastià Mercadal Moll; José Luís Calvo Barrachina; Ramon Gomà Salla; Gabriel Morro Arrom; Jordi Vivó Bosch; Lola Seara Ruiz; Juame Mestre Vives; Bernat Moll Coll; Antònia Pons Biescas; Maria Olga Bagur Bagur; Mari Torres Sintes; Llorenç Pons Moll; Martí Barber Pons.