TW
0

Salió el sol entre las nubes

El día amaneció de lo más retorcido; la lluvia abundante repiquetea en todas partes, seguramente el campo lo agradece, pero los mortales que hemos de salir a la calle la odiamos. De buena mañana compro el pan y "Es Diari", como cada día, para desayunar enterándome de cuanto acontece en nuestra amada Isla, del resto del mundo ya me entero por los telediarios. Quiero saber que se cuece en Menorca, de que acontecimientos podemos disfrutar hoy, a pesar del mal tiempo. De repente descubrir que mi humilde carta de la semana pasada ha sido elegida por Juan Luis Hernández como una de las mejores me sorprende y halaga inmensamente, me ha producido un "subidón" del ego; es como si de repente hubiera salido un sol esplendoroso, apartando las nubes, que celosas siguen llorando intensamente.

Eso me empuja a sentarme de nuevo a escribir algunas de las cosas que pienso o siento.
En mi patio también los geranios se empecinan en hacerme creer que este año no hay invierno, pero parece que todos vaticinan que este fin de semana ha llegado; yo siento el mismo frío que hace dos días, ¿Será que mi alma esta tan llena del calor de la gratitud que me inmuniza?

En febrero tendremos a San Valentín para que alguien nos regale flores o libros, que si van acompañados de unas frases bonitas nos endulzara la vida. Más adelante los carnavales intentarán darnos un poco de alegría; por suerte no se necesita mucho dinero para disfrazarse, tan solo un poco de imaginación y otro poco de trabajo; yo me traje de Valencia, un retal de preciosa tela para hacerle a mi nieta uno de fallera. Nunca he sido partidaria del disfraz comprado, que tampoco son caros ahora; pero para mí el confeccionado en casa es mucho más personal y diferente, pues de los otros puedes ver siempre muchos iguales. Recuerdo mi infancia, cuando el disfrazarse en tiempos de la dictadura estaba prohibido, pero yo siempre lo hacía junto a mi hermano Santiago, que se vestía de mujer, con algún vestido de mi hermana, y yo, lo hacía de hombre con ropa de mi hermanos Toni; así nos íbamos por el vecindario, diciendo que éramos Cristobalito y Angelina, unos personajes del "TBO", que por aquel entonces era el cómic más leído en toda España.

Lo importante es mantener viva la ilusión por vivir la vida, y no importa si no tenemos a nadie que nos regale flores, puedes probar a regalarlas tú a la persona que te inspire amor, del que sea, no forzosamente el pasional; incluso si te quieres mucho te las puedes regalar a ti misma. ¿Por qué no?

El amor es sin duda la esencia de la vida, sin el pocas cosa haríamos; el que tiene muchas cosas materiales, pero no tiene amor, poca felicidad tendrá; en cambio el que no tiene nada, pero si alguien que le quiere y a quien querer, ese es el más rico de todos. El que se pasa la vida maldiciendo y renegando de los demás, ese que nunca se ha tomado la molestia de entender y aceptar al prójimo tal cual es, ese que se cree perfecto y que los demás están todos tarados; ese nunca sabrá lo que es amar.

Porque lo más bonito del amor no es que te amen, es tener tú la capacidad de amar.

Antonia Pons Salom
Maó

--------------------------------

Rua de carnaval de Maó per totes les edats

Som un grup de famílies que ens agrada participar a la rua de Carnaval a Maó.Veiem que, un any més, la festa de dissabte comença ben tard, a les 20.30 hores. Aquest horari no és molt infantil, i alguns fillets i filletes ja estan massa cansats per anar a sa rua. Nosaltres creiem que la festa podria començar dues o tres hores abans (altres poblacions ho fan!) i així podria anar-hi tothom… des dels més petits fins als més grans.

Això no és una queixa, sinó un suggeriment perquè la rua de Carnaval de Maó sigui per a totes les edats.

Gràcia, Anna
i 10 pares i mares més
Maó

--------------------------------

El PP reclama el que no fa

Una volta llegida la nota de premsa apareguda al diari "Menorca" el dissabte dia 28 de gener, notícia en la que el PP des Mercadal critica l'equip de govern, entre d'altres coses, de no controlar les despeses i no pagar a l'hora les factures als proveïdors, vull fer algunes aclaracions a la ciutadania.

Diu el PP: "...el dinero que el Estado debe al Ayuntamiento no basta ni para hacer frente a ese gasto", aquesta afirmació és completament falsa ja que l'Estat no deu res a l'Ajuntament des Mercadal, paga cada mes la part corresponent del fons estatal, ho ha pagat el PSOE abans quan comandava i ara ho paga puntualment el PP, és mes, hem tingut sort del Govern Estatal, ja que avui per avui és l'única administració que paga i fins i tot anticipa els doblers de les obres acordades.

Per altra part, no té sentit que el PP critiqui els cost dels dos càrrecs de confiança de l'Ajuntament (un arquitecte i un encarregat de cultura), els seus perfils són eminentment tècnics i la seva eliminació per res minvaria costos a l'Ajuntament, obligaria a contractar nous empleats i sortirien molt mes cars ja que, els que tenim, tot i fer hores extres no les cobren.

El PP intenta així alarmar de manera infundada la ciutadania, diu que l'interventor de l'Ajuntament marca un deute als proveïdors de 1.700.000 euros, ben cert, però el PP no diu que l'interventor també va dir que entre Consell i Govern Balear ens deuen més de 2.500.000 euros, cosa que vol dir que si haguéssim cobrat a l'hora, tindríem un sobrant.
No vull negar que el nostre Ajuntament, com la majoria i també el Consell Insular, passem dificultats i la principal causa és el impagament per part del Govern Balear.

Si el PP, tot i estar a l'oposició, vol ajudar els mercadalencs i els fornellers, no estaria de més que faci el mateix que fan els seus companys alcaldes als llocs on governen: demanar al govern que liquidi el deute.

D'altra banda, quant a saber el cost dels terrenys on ha d'anar l'escola pública, ja li vàrem comunicar al PP que la valoració econòmica del Pla General es farà a l'aprovació inicial per l'equip redactor, primer s'ha d'aprovar l'avançpla, després ja es valorarà.

No explica el PP que l'informe de l'interventor municipal era a compte de la proposta de modificar el conveni entre Ajuntament i Escola Infantil, sobre el pagament de les nòmines als professors de l'escoleta des Mercadal i Fornells, si haguéssim fet el mateix que ells al plenari (abstenció), els professors de l'Escola Infantil no hagueren cobrat aquest més de gener.

No deixa de ser curiós que el partit que es queixa que noltros devem i no pagam, és el mateix partit que no paga.

Francesc Ametller
batlle des Mercadal