TW
0

Agraïments per Sant Martí i Sant Antoni 2010

Després de les passades festes de Sant Martí i acabades les festes de Sant Antoni aquests dies, es tanquen les setmanes més intenses que vivim dintre del cicle de l'any els mercadalencs i fornellers.Des de l'Ajuntament feim una valoració positiva de com han anat tots els actes i volem sobretot agrair a totes les persones i entitats que d'una manera o una altra col·laboren i fan possible que tot hagi anat bé.Primer de tot, destacar l'esforç extra que fa tot el personal de l'Ajuntament per tenir-ho sempre tot a punt en cada un dels actes i moments de la festa, en especial el tècnic de cultura, l'ordenança, la brigada municipal, els electricistes, el personal de la grua municipal, el personal de la brigada de neteja i la policia.

En segon lloc, agrair a les entitats del poble que s'han implicat i han organitzat actes complementaris que han fet possible uns programes més variats i molt intensos: el Club Bàsquet es Mercadal, el Club de Tir al Plat, la Federació d'Atletisme, l'escola de patinatge, el Club Tennis Mercadal, el Club Piscina, el Club d'Hoquei subaquàtic de Menorca, el Club Ciclista Centre Illa, el Club Petanca, el Club Hípic ses Ramones, el CE Mercadal, l'Associació Punt@rt, el Club de Jubilats des Mercadal, l'Associació de Comerciants i Empresaris des Mercadal, el Club de Jubilats de Fornells, els Amics de sa Música de Fornells i l'Associació de Vesins i vesines de Fornells. I molt especialment a la comissió de festes de Sant Nicolau i a tot un seguit de voluntaris que aquest any han format part de la comissió de festes de Sant Martí, gràcies als quals aquest any s'han recuperat els jocs populars de tota la vida el dilluns de les festes de Sant Martí. Així com als voluntaris del CF Norteño que any rere any col·laboren per fer aquests jocs el dilluns de Sant Antoni a Fornells.

També, valorar la bona feina i implicació de les empreses contractades, la qual repercuteix molt directament en el resultat de les festes, entre les quals cal destacar: les empreses de so (Sonostudi i So i Llum, en el cas de Sant Martí; i Acústic, en el cas de Sant Antoni), la empresa FCC que s'ha encarregat de la neteja dels carrers després de les festes, Saniec (l'empresa dels WC portàtils) i l'empresa que reforça la seguretat de diferents punts i aparcament. I voldríem fer un esment especial, per a l'empresa valenciana dels focs d'artifici. Aquest any hem canviat d'empresa i aquesta, amb un 5% manco de cost, ens ha ofert uns espectacles pirotècnics de gran bellesa i qualitat que ens ha deixat a tots sorpresos, en especial els de Sant Antoni.

Igualment voldríem agrair la implicació de tots els grups i entitats que han estat contractades per amenitzar els diferents actes: El grup de Port Bo, els Temptations, en Febre i en Miquel, A plom i Vol, Maregassa, el Professor Karoli, en Javier el Mago, en Xurret i na Puça i Mag-Màgic i Tània, els grups d'havaneres (Xarxa, La Taverna i Joana Pons amb ses guitarres), Moments a Cor, Oasis, Sarau, Huracán i Menú 96, per la seva professionalitat i pels bons moments viscuts gràcies a la seva música o espectacle.
Tampoc podem oblidar els voluntaris de Protecció civil i la Creu Roja i els professionals sanitaris que ens han acompanyat i ajudat en les dues festes i que han estat sempre a punt davant els possibles incidents (que per sort, aquest any han estat pocs i lleus). Les voluntàries del geriàtric que preparen amb tanta cura la beguda dels caixers de Sant Martí. I la Colla de Geganters de Maó i la banda de cornetes de Dalt Sant Joan que aquest any ens han tornat a acompanyar.

I per acabar, un agraïment especial per a les dues bandes que ens han acompanyat. En el cas de Sant Antoni, va ser l'Agrupació de Ciutadella. I en el cas de Sant Martí, vam tenir el plaer de poder gaudir d'un concert, fer els jaleos i ballar al ritme de la música de la nostra banda, la banda des Mercadal. A tos els músics, i en especial als directors (en Vicent i en Litus), la nostra més sincera enhorabona per la seva intensa feina i compromís en les festes.

Així com expressar un reconeixement a la feina de tots els membres de les dues juntes de caixers dels biennis i a tots els caixers en general, per la seva responsabilitat i cura a l'hora de desenvolupar tots i cadascun dels actes que envolten les qualcades, que, en definitiva, són les protagonistes de les nostres festes.

En general, l'equip de govern de l'Ajuntament estem contents de com s'han celebrat les festes i de la implicació dels dos pobles perquè aquests llargs caps de setmana estiguin plens d'alegria i moments especials i emocionants. Només voldríem manifestar un punt negre durant aquests dies, sobretot el dissabte de les festes, i que és la manca de respecte i consideració d'alguns bars (que per sort han estat una minoria) que sobrepassen el volum de la música o no l'apaguen durant els jaleos i que fins i tot (en el cas de Sant Antoni) s'atreveixen a muntar patètics espectacles fora de lloc i de context que desvirtuen la festa. Esperem que aquestes actuacions excepcionals desapareguin, i cercarem la manera d'evitar-les en futures celebracions.

Francesc Ametller Pons
batle des Mercadal
Constanza Navarro
batlesa de Fornells
Rosa Palliser Riudavets
regidora de Festes de
l'Ajuntament des Mercadal