TW
0

Ja era fosc quan han començat a desfilar els primers cavalls pel Pla de l’Església. La Banda de Maó ha fet esclatar la música quan ha entrat el fabioler, en Víctor Pons, a la plaça. Després, amb l’arribada del caixer batle, n’Héctor Pons, i el capellà, en Joan Tutzó, s’ha donat inici a la primera volta, quan passaven pocs minuts de les nou i mitja.

Ha començat el primer jaleo de Maó, però la ciutat ja feia hores que estava de festa. Al matí, berenars, el recorregut de la pregonera popular i la xaranga. Al capvespre, el primer toc de fabiol, els gegants i les Completes. Finalment, els cavalls, al jaleo, han estat els protagonistes indiscutibles de la nit.

En total, aquest dissabte de festes han participat fins a 136 caixers, quatre manco dels previstos inicialment, però 18 més que l’any passat. Entraven de cinc en cinc, donant-li molta més agilitat al Jaleo. La plaça estava plena de gom a gom, tot i l’amenaça de pluja. Al centre, els més valents, els que tenien més ganes de fer botar els cavalls, creant sempre postals per al record. Als costats, aquells que s’ho miraven amb respecte i admiració, o potser aquells que ho vivien per primera vegada.

Les festes no es poden entendre sense l'acompanyament de la banda de música | Katerina Pu
Noticias relacionadas

Mentrestant, als carrers adjacents, per on passaven els cavalls, era inevitable veure petits i grans acariciar i admirar encuriosits els protagonistes de les festes de Gràcia.

Des de qualsevol punt dels voltants de la plaça Constitució era impossible no escoltar les notes de la Banda de Música de Maó, sempre fent botar a qui els escolta. El jaleo ha transcorregut amb normalitat, sense incidents greus, fins que ha acabat, passant vint minuts de mitjanit. Després d'una darrera passada de vint minuts més, els cavalls s'han retirat de la plaça.

Una gernació a la Plaça Constitució | Katerina Pu

La Creu Roja, abans que els cavalls entressin a la plaça, no havia atès cap ferit i es mantenien optimistes per la resta de la nit.

Tot seguit, ha tingut lloc una samba plena de diversió. En acabar, la festa continua amb la revetlla a plaça Espanya, i després, a dormir per celebrar aquest diumenge el dia de Gràcia, el més assenyalat al calendari maonès.