El usuaris del centre Polivalent Carlos Mir han estat els encarregats del projecte. | Gemma Andreu

TW
2

El usuaris del centre Polivalent Carlos Mir han tornat a elaborar les banderoles de l’enramada solidària de carrers de Maó, amb motiu de les festes de la Mare de Déu de Gràcia. La novetat d’enguany són els mil metres de la costa de sa Plaça, un carrer que se suma a la plaça del Bastió i a la plaça del Príncep.

gg220824002 (3).jpg

La iniciativa es va posar en marxa fa dos anys, amb l’enramada pilot de plaça del Bastió, caracteritzada per complementar, en una única acció, dos vessants diferents: el sostenible i el social.

Noticias relacionadas

Cada any es revisen les banderoles antigues desgastades i es substitueixen per les noves. Estan elaborades a partir de teles reciclades, cedides pels comerços de Maó. Una trentena de persones usuàries del Centre Polivalent Carlos Mir retallen, retolen, cusen i enfilen les peces; aquesta feina els ajuda a millorar les seves competències i habilitats motrius i cognitives.

A Maó, en total, s’instal·len 24 quilòmetres de banderetes d’enramada, la majoria de les quals són confeccionades amb materials derivats del plàstic. Per açò, i gràcies a aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Maó pretén reduir l’ús del plàstic en favor d’aquells altres materials més sostenibles, com la tela.