TW
0

L'Ajuntament de Ciutadella ha aprovat el plec de condicions per a adjudicar l'explotació dels nous cinemes i el bar del Centre Cultural Polivalent Canal Salat. Les bases del concurs es publicaran en breu en el BOIB per a que tots aquells interessats puguin presentar ofertes.

La regidora de Cultura, Maite Salord, afirma que el preu de sortida del canon anual és de 41.775 euros. La concessió s'adjudicarà mitjançant el procediment de subhasta, el que vol dir que l'Ajuntament escollirà el canon que s'ofereixi més alt.

"L'inventari municipal fixa que els equipaments s'han d'amortitzar en 50 anys i les instal·lacions en 10 anys. Des dels serveis tècnics s'ha fet el càlcul del cost de l'obra dels dos cines i del bar amortitzats a 50 anys i el cost de les instal·lacions, a 10 anys", explica. A més l'Ajuntament ha fet un estudi econòmic sobre l'explotació del recinte a partir de la dada objectiva del Ministeri de Cultura amb la mitjana d'espectadors del cinema a Balears. "El resultat és un canon de sortida de 41.775 euros, un preu rendible i correcte", opina la regidora.

Afegeix que l'excel·lent ubicació del bar i l'existència de terrasses poden complementar la rendibilitat dels cinemes. Maite Salord afirma que l'Ajuntament ha rebut la comunicació de diverses persones i empreses de dins i fora de l'Illa interessades en explotar els dos cinemes, de 150 localitats cada un.

La responsable municipal de Cultura avança que l'explotació de les sales de projeccions podrà estar adjudicada el proper mes de maig, amb la previsió que les projeccions de cinema es puguin estrenar dins l'estiu, després de la tramitació administrativa de la concessió.

L'empresa adjudicatària haurà d'aportar i instal·lar les pantalles i aparells de projecció, mentre que el bar-cafeteria està equipat i només s'haurà de dotar de taules i cadires. La regidora confia en que l'adjudicació permetrà que Ciutadella compti amb dues sales de projeccions noves i en condicions.