Irregularidades en Milà
Los restos de animales del vertedero provienen de sacrificio de matadero
Los primeros indicios del caso descartan que llegaran a Milà desde explotaciones o particulares
Las imágenes tomadas recientemente en el vertedero de Milà, muestran numerosos restos de animales en diferentes estados de descomposición
18/09/22 3:59
Los restos de animales muertos aparecidos en el vertedero de Milà –al menos los que se aprecian en las fotografías divulgadas este sábado por Menorca-Es Diari– tienen su origen en sacrificios de matadero. Así lo señalan sin dudar los expertos en la materia que han analizado las instantáneas publicadas. El caso ya está siendo investigado por el Consell ya que supone una manifiesta irregularidad en el tratamiento que debe hacerse de este tipo de subproducto animal en el Área de Gestión de Residuos, donde deberían ser incinerados.
También en Menorca
- Que la preciosa cala de Rafalet, en el término municipal de Sant Lluís, amaneciera...
- Más de 400.000 euros en multas por alquiler turístico ilegal en Menorca en tres meses: el primer balance de 2025
- El nuevo capitán de la Guardia Civil visita las instituciones de Menorca
- La basura invade el polígono de Maó a la espera del permiso para instalar las cámaras de vigilancia
- Dos cruceros de ultra lujo con mayoría de estadounidenses a bordo hacen escala en el puerto de Maó
8 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Blas de LezoSe propuso en su día a Susana Mora una inversión de 22 millones de Euros para la instalación de la Meriolisis, donde esta máquina consumiría los residuos generados por la población y además los residuos ya enterrados hasta dejar a Es Mila en 3 hectáreas de las actuales que tiene. Todavía seguimos esperando a que digan algo. El coste de generar un MW/h de electricidad con los residuos es de 26 a 28 €... y no se hace... sin razón alguna, pero.... Menorca es Reserva de la Biosfera....
SoluciónCon la técnica de www.landfillsolutions.eu el gas estaría barato y nos quitaríamos todos los residuos
ya tengo mis s erias dudas sobre el tema de reciclar , cuando visdto lo visto, que todo va al mismo agujero , pues incomprensible la incompetencia y la gran tomadura de pelo a los ciudadanos.
Senzillament genial s'article de Miquel Fàlix a es Diari d'avui, fent sa feina que, desgraciadament, es polítics no faran : No fa falta que ningú vengui a explicar-nos el que és un abocador de fems. Fins fa poc més d’un any, el 99 per cent dels residus que la gent tirava al contenidor gris sense separar acabaven enterrats en una muntanya a Milà. Ara aquest percentatge s’ha reduït al 26 per cent, d’acord amb les xifres oficials, gràcies a la posada en marxa d’una planta que tria gran part del que es pot reciclar i que ha costat 20 milions d’euros d’inversió. Semblava que, per fi, la gestió dels residus a Menorca havia entrat al segle XXI. Encara que, no ho oblidem, una quarta part dels fems s’acaba enterrant ben igual. El fet de tenir una nova empresa gestora i el gran esforç econòmic realitzat permetia encarar amb optimisme aquesta nova etapa. Però l’aparició de les fotografies que demostren que a Milà s’estan tirant restes d’animals de qualsevol manera, vaques i porcs procedents dels escorxadors, ha fet saltar totes les alarmes. Hi ha moltes preguntes que el Consell, com administració responsable en aquest cas, ha de respondre. Com és possible que un camió carregat de restes animals pugui entrar dins el recinte de Milà i dipositar-les com si res enmig de l’abocador? Quin tipus de control es fa a l’entrada? La incineració i el tractament separat d’aquest residu és obligatori i es cobra una petita fortuna per a la seva gestió: mil euros per tona. Quants còmplices té aquest frau? El govern insular ens haurà d’explicar si l’escorxador d’on venen aquestes restes havia pagat el seu tractament i, si no és així, com han aconseguit que ningú a la planta els aturés els peus. No s’accepta la resposta que «ha estat un treballador pel seu compte» ni que «som davant un cas puntual». És lamentable que, per culpa d’aquestes pràctiques tercermundistes, es torni a generar la desconfiança entre les famílies de Menorca que separen els seus residus a casa sobre la gestió que se’n fa després.
El gas esta muy caro
Quina vergonya amb sa doblerada que cobren per incinerar. Sa realitat està retratada a ses fotos de es Diari, restos d'animals abocats, ni enterrats ni incinerats. Consell i s'Ajuntament de Ciutadella (es contribuents de Ciutadella són es que més han pagat per incinerar) actuaran o miraran cap una altra banda com sempre?
Una estafa en tota regla perquè cobren un preu altíssim per incinerar. Molt bé per es Diari. El Consell té la obligació d'aturar-ho, denunciar-ho al jutjat i responsabilitat "in vigilando".
Suposo que s'equip de govern de s'ajuntament de Ciutadela i sa oposició posaran es crit en el cel, ja que durant molts anys a Ciutadella hem pagat més des 80 % des subproductes animals no destinats al consum humà (SANDACH) que s'haurien d'incinerar i ens cobren com a incinerats. L'any 2016 es va passar d'enterrar-los (suposadament) a incinerar-los (suposadament), amb un aument des costos pagats amb es impostos de tots es ciutadellencs de més des DOS MIL PER CENT (més des 2.000 per cent), passant llavors d'un preu d'una mica menys de 40 euros per tona de SANDACH suposadament enterrada a més de 800 euros per tona de SANDACH suposadament incinerada. Quan es veu que, tot o almenys en una part considerable ni ho enterren ni ho cremen, senzillament ho aboquen. Esperem que es polítics locals no siguin tan inútils com de costum i denunciïn judicialment aquest evident frau i demanin al concessionari i subsidiariament al consorci i al Consell que compensin als contribuents de Ciutadella per lo pagat per incinerar i no incinerar. O fins i tot açò és massa feina per es polítics que hi ha dalt la Sala avui en dia?