Miquel Àngel Maria presentó las líneas maestras del plan que estará vigente hasta 2018 | Javier Coll
22/11/16 0:00
El pleno del Consell aprobó este lunes con los votos a favor del equipo de gobierno y la abstención del PP el quinto Plan Insular de Gestión del Patrimonio Histórico de Menorca, una hoja de ruta para los próximos dos años que hace especial hincapié en la Menorca Talayótica, que cuenta con un programa específico. El plan se traducirá ya en 2017 en una inversión de más de 300.000 euros en diversos capítulos relacionados con la investigación, la conservación y la difusión del patrimonio cultural menorquín. Una tercera parte de esas inversiones irán destinadas exclusivamente a actuaciones relacionadas con la candidatura.
Lea la noticia completa en la edición impresa del 22 de noviembre en Kiosko y Más
14 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Turista: les dades són a l'OBSAM, per qui es vulgui molestar a consultar-les. Però tens raó, dir les coses de memòria fa cometre errors. L'any passat a Torre d'en Galmés "només" hi van anar 16.000 persones de maig a octubre (més totes les que hi van anar en temporada baixa i els dilluns de la temporada alta, que no estan comptabilitzades). És possible, per tant, que no arribi a les dues desenes de milers.
"Desenes de milers de turistes"... Com diria aquell, deus ser andalusa amb tanta exageració. O pot ser fas feina "endollada" amb el conseller. Altrament no es pot entendre tant de disbarat!
Salvador Miró: si vols veure els resultats d'aquests doblers que inverteix el consell, des de fa anys, en patrimoni cultural, et recoman (només per posar un exemple dels molts que hi ha) que vagis a fer una volta per el jaciment de Torre d'en Galmés, un indret que cada any rep desenes de milers de turistes.
Una excel·lent notícia. La cultura i el patrimoni històric són dos sectors que generen ocupació i riquesa. Els paísos del món més pròspers econòmicament i més avançats socialment ho tenen clar i actuen en conseqüència. En el cas de Menorca, si es vol avançar en la desestacionalització turística, és evident que el manteniment i la potenciació del patrimoni històric és un element clau. El patrimoni "ja el tenim" però no n'hi ha prou amb açò: se l'ha de posar en valor a través de la investigació, el manteniment i la difusió. Si no, és com si no hi fos. És cert que hi ha necessitats molt urgents, com el tema de l'aigua, però s'ha d'avançar en tots els fronts en paral·lel. Aconseguir un model econòmic més respectuós amb l'entorn, a través de la potenciació d'altres tipus de turisme que no impliquin un consum desmesurat de recursos, contribuirà sens dubte a sol·lucionar aquest i altres problemes.
Si són per es patrimoni cultural de Menorca ben gastats estan aquests 300.000€. No tots els diner poden estar dirigits cap el mateix lloc, també hem de cuidar es nostre patrimoni.
I venga gastar!! es veu que esteum furrats, eh?
I després els pressupostos dels projectes que oferten resulten esquifits no, lo següent. M'agradaria veure publicat un dia algún compte de resultats d'aquests projectes i quins actius (a part dels Talayots que ja tenim) hem aconseguit... ui, no se si m'he passat.
Marieta, Marieta no tiris s'aigua es carrer que banyaras sa guiterra d'aquell pobre mariner!!!!!
Estos fenómenos saben hacer de todo menos una cosa: hacer cosas productivas. La razón es muy sencilla, no han facturado un euro en su vida, no saben lo que es un cliente y no han trabajado más que en la administración cobrando cada mes sin problema. Lo raro sería que hicieran lo que no han visto en su vida.
Es vergonzoso que todos estos señores gasten y gasten pasta y resulta que los ciudadanos bebemos agua contaminada y la pagamos a precio de oro. Dedíquese a cosas importantes para el ciudadanos y no en chorradas.