Sebastià Salort va rebre un obsequi de Francisca Marquès en el seu primer ple després de la dimissió de José M. de Sintas. | Gemma Andreu

TW
24

En l'acte d'ahir no tocava proclamació de Junta de Caixers i tanmateix el Saló Gòtic s'omplí de d'excaixers i cavallers de Sant Joan, amb les seves famílies, per assistir a l'homenatge pels 25 anys que enguany ha complert Sebastià Salort Bagur com a fabioler. Nascut el 1964 a Ciutadella, ocupa la plaça de funcionari com a notificador municipal d'ençà 1988, en el temps del batle Antoni Salvador, i com a tal va ser designat fabioler en el bienni 1990-91, que presidí Joan Squella Duque de Estrada.

Comptant l'actual, el fabioler ha servit a 13 Juntes de Caixers i amb la seva somereta ha guiat centenars i centenars de cavallers al llarg d'aquests 25 santjoans, pel que Sebastià Salort celebra les noces de plata amb les festes de Ciutadella.

La batlessa accidental, Francisca Marquès, que presidí el dimecres el primer ple després de la dimissió de José María de Sintas, va agrair a Sebastià Salort els anys de servei i l'obsequià, en nom de tot el poble, amb un gravat d'una figura d'un fabioler de l'artista Tomeu Sánchez.

Marquès va protagonitzar una breu intervenció en la que va fer una crida «a la implicació de tots, tant actuants com públic, per preservar les festes de Sant Joan». La batlessa accidental afirmà que «l'Ajuntament ha de liderar, per responsabilitat, les iniciatives encaminades a preservar la nostra història i tradició festiva i la seguretat de les persones». Francisca Marquès agraí el servei al fabioler, i el públic esclatà en aplaudiments. Finalitzat l'acte, Sebastià Salort rebé les espontànies mostres d'estima i felicitació de moltes de les persones reunides al Saló Gòtic, entre les quals hi havia excaixers, cavallers i caixers senyors, inclòs el cavaller degà, Rafel Torres, l'amo de Son Blanc.

L'acte solemne del Nou de Juliol comptà amb la presència de representants de la societat i cultura de Ciutadella, amb figures com Joan Pons i Matías Quetglas, autoritats d'altres municipis, consellers i diputats, el bisbe de Menorca, el director insular de l'Estat, i la consellera Joana M. Camps.