Complicitat. L'autora del llibre Margarita Caules i la periodista Mercedes Milá van protagonitzar una presentació distesa, que va provocar en més d'una ocasió el somriure del nombrós públic assistent. A l'esquerra, Eva Amada Sintes - Gemma Andreu

TW
0

Prop d'un centenar de persones va assistir ahir vespre a l'Ajuntament de Maó a la presentació de «Recorriendo el puerto de Mahón», la darrera novetat editorial de la cronista i col·laboradora del «Menorca» Margarita Caules, que ha estat publicada per l'associació Port Sostenible.

L'acte va comptar amb la participació de la pròpia autora, la presidenta de la referida associació, Eva Amada Sintes Clar, i la periodista Mercedes Milá, que també ha escrit el pròleg de l'obra.

Eva Amada Sintes va desvetllar que la iniciativa del llibre «Recorriendo el puerto de Mahón» havia sorgit de la mà de Margarita Caules, com autora dels articles publicats en la seva secció «Xerradetes de Trepucó», i la família Orbaneja-Delás, propietària de la finca de Sant Antoni, al port de Maó.

Sintes va assenyalar que es tractava d'una recopilació d'articles interessants sobre el port, el que permetrà divulgar la seva història entre els propis maonesos, menorquins i gent de fora de l'Illa. A més, la presidenta de Port Sostenible va assegurar que el llibre encetava una nova iniciativa editorial, en concret la «Col·lecció Sant Antoni», que versarà sobre temes específics del port de Maó i de la que es preveu la publicació de sis volums.

Tresor

Mercedes Milá va destacar l'oportunitat i la seva satisfacció per l'edició del referit llibre, que va qualificar com un tresor, tot i que va assegurar que en el seu moment ja va llegir a la premsa els articles ara recopilats.

Milà va fer palesa la seva admiració per la labor que desenvolupa Caules, assegurant que «tu ets en Galdós a nivell local», a més de reiterar el seu amor envers el port de Maó («avui m'he pintat les ungles de color blau, del color del port»), i l'illa («és el lloc del món que més m'emociona»).

A més, també va subratllar la importància de la labor que duu a terme l'associació Port Sostenible i el compromís de la seva presidenta.

Per la seva part, Margarita Caules va començar la seva intervenció amb paraules de reconeixement a Camila de Delás i el seu marit Iñigo Orbaneja per la seva defensa del port de Maó.

Tampoc va oblidar la labor en el mateix sentit de la seva amiga Mercedes Milá. L'autora del llibre, que es va definir com «una dona de terra i de mar, sé poc de protocols», va rememorar l'origen dels seus coneixements sobre la història del port de Maó, quan ja de petita anava apuntant totes les infomacions que demanava al seu pare sobre la zona portuària.

«Després de 33 anys d'escriure sobre el port de Maó, podria fer cinc o sis llibres més sobre aquest tema», va assegurar.

Caules va concloure que el nou llibre representava un exercisi de nostàlgia per als majors i una oportunitat per als joves per conèixer què va ser Baixamar.