De Morón. És una de les principals figures de la guitarra flamenca - Adriana producciones

TW
0

El Claustre del Seminari prendrà demà aires flamencs, de la mà de Dani de Morón, una de les figures més destacades del panorama flamenc actual.
Joventuts Musicals de Ciutadella ha apostat per la qualitat per aquesta nova cita del seu Festival de Música d'Estiu, que arribarà al Claustre del Seminari a partir de les 21.30 hores. Allà, el guitarrista Dani de Morón, amb el cantaor Alejandro de Jerez, la bailaora Jeranys Pérez i el percussionista Víctor Méndez, oferiran un programa que inclou temes com "7 revueltas", "Sólo hay una", "Tientos tango" o "Bulería".

Dani de Morón és un jove sevillà que viu a Morón de la Frontera, un poble fortament vinculat a la guitarra flamenca, i que ha influenciat de forma important en el guitarrista, que actualment ha aconseguit que el seu darrer treball discogràfic hagi estat nominat al premi al millor disc flamenc de l'any, compartint nominació amb una figura com és Tomatito.

A l'escenari del Claustre, De Morón actuarà juntament amb Alejandro de Jerez, un cantaor de Jerez de la Frontera que als 14 anys ja feia les primeres aparicions al costat de Manuel Moneo, i quan en tenia 20 va començar a compartir escenaris amb Fernando Terremoto, El Polaco, Juana la del Revuelo o El Lebrijano. Igualment, ha treballat amb Carmen Morente a la sala Galileo Galilei de Madrid.

En l'apartat de ball, Jeranys Pérez té una llarga experiència artística en el món flamenc, i actualment balla al Museu de la Guitarra del mestre Luis Postigo.
En darrer terme, Víctor Méndez, que també és de Morón de la Frontera, duu el flamenc a la sang. Des de petit va viure de primera mà les vetllades i les festes flamenques, i va iniciar estudis de percussió amb el 'cajón', i prenent com a referents a Israel Suárez "Piraña", Ramon Porriña, Paquito de Sanlúcar i José Carrasco.