Sortides. La taula de Torre Trencada, Punta Nati, La Vall, o Cala Morell són alguns dels destins escollits pel grup ciclista de l’Esplai - Pau Monserrat

TW
0

"La gent de l'Esplai de Ciutadella no podem estar aturats, sempre pensam quina la podem fer", així s'explica Pau Monserrat per a relatar l'experiència del grup ciclista que ell mateix, aficionat a la bicicleta de tota la vida, va posar en marxa l'any passat entre els socis de l'entitat.

"Tot d'una va semblar una proposta arriscada -explica-, però al final va ser molt ben rebuda i en total s'hi van apuntar dinou persones, entre homes i dones". I és que per formar part d'aquest grup no cal ser un gran esportista ni tenir una velo de professional. Ni tan sols, ser soci de l'entitat, encara que sí que es recomana. Així, només, cal animar-se i estar habituat a anar en bicicleta normalment.

Les rutes que es programen són com a molt de 24 quilòmetres d'anada i de tornada, vol dir que es realitzen pels voltants de Ciutadella i el ritme es modera i s'adequa als participants.

L'any passat, des del mes de setembre al mes de juny, el grup va realitzar 21 sortides en total, repetint un parell de rutes que havien agradat molt. La primera, al Palmerar de Cala en Blanes, i van seguir a Cala Blanca, al poblat talaiòtic de Son Catlar, al Pont d'en Gil, a la Cova des Pardals, a les coves de Cala Morell, a Cala Rialla, a Torre Trencada, a Cales Piques, a Sant Joan de Missa, a les platges de Son Saura, a la Naveta des Tudons, a Cala en Turqueta, a La Vall, a Macarella, a Punta Nati, a Cala en Bastó, a les bateries de Bini Pati i també, a l'hortal d'un dels integrants del grup, per anar a fer una torrada de sobrassada en un ambient excel·lent d'amistat.

L'objectiu d'aquestes sortides és fer exercici, per damunt de tot, però també gaudir de la natura i de la convivència. Cada participant hi va amb la seva velo, que tant pot ser de passeig com de muntanya, i encara que no és l'ideal, n'hi ha un parell que porten bicis elèctriques per als moments de més cansament. Si fa bon temps es neda, i sempre es dedica una estona a berenar i a programar conjuntament la següent sortida.

Totes aquelles persones que estiguin interessades en formar part d'aquest peculiar grup de ciclistes, es poden dirigir a les oficines de l'Esplai de Ciutadella entre les 9 i les 11 hores, o fer-ho via telefònica a través dels nombres 971383204 o 971382475. La temporada s'iniciarà el proper dia 15 i la primera sortida prevista és a Cala en Bastó.