TW
0

Autofitxa
Som nascut a Maó, amb el cor a Es Mercadal, on vaig fer la meva infantesa, i ara, a Ciutadella, on treball i residesc. Vaig néixer el 1964, tenc 47 anys, estic casat i tenc tres fills. Una de les meves grans passions és la fotografia i la puc practicar gràcies la paciència de la meva família. Però tenc moltes altres aficions, com caminar, l'excursionisme, la pesca, i la història i el patrimoni de Menorca, la seva lectura i interpretació.

Ha estrenat fa poc un nou blog de fotografies de Menorca i en pocs dies ja du 1.435 visites... Es veu que ha agradat!
El blog el vaig estrenar el 19 de gener, el dia de l'aniversari de la meva esposa. Ho vaig fer intencionadament. El blog va dedicat a la gent vinculada a Menorca, ja sigui resident o no, especialment a un públic amb valors.

Per què es decidí a engegar un blog?
El meu arxiu de fotografies és enorme. Com que avui dia totes queden a l'ordinador, vaig pensar que amb un blog les podria compartir amb la gent, ja que les noves tecnologies et permeten obrir les imatges al món.

Com va iniciar-se en la fotografia?
Fa molts d'anys que tenc aquesta afició. La meva esposa em va regalar una càmera reflex digital i em vaig adonar que havia de fer un aprenentatge previ per treure-li tot el profit. Llavors, l'any passat, vaig fer un curs de fotografia amb Antoni Cladera, al que consider el mestre de mestres.

Quin tipus de fotografia fa?
M'agrada molt retratar paisatges des d'un punt de mira diferent al que estam acostumats. Menorca és una imatge en moviment, constant. Anam a cercar coses a altres llocs del món i aquí tenim una meravella.

Què podem trobar al seu blog?
Imatges de Menorca: paisatge rural, cases de lloc, sortides i postes de sol, llocs coneguts, platges i costa... Qualsevol racó o paisatge que me desperti la inspiració. Tots els racons són bons, cercant l'enquadrament, la llum, jugant amb les combinacions... Una fotografia d'un mateix paisatge mai sortirà igual. El blog està obert als comentaris de la gent i sempre els solec contestar. Les fotos es van actualitzant periòdicament amb noves entrades.

Quantes fotos té al seu arxiu?
No ho sabria dir, però n'hi ha centenars i centenars, tant en paper com digitals. Per exemple, tenc imatges de 130 llocs de Menorca.

Diu estar agraït de la paciència de la família, per què ho diu?
(Riu) Perquè la fotografia requereix dedicació, temps i espera. I quan anam junts d'excursió, han après a tenir paciència amb jo! A vegades els meus fills m'acompanyen i els deix la càmera i fan fotos. És important que aprenguin a estimar Menorca des de petits.

Quin moment del dia prefereix per a fer fotos?
Les matinades, quan clareja i surt el sol, i les postes de sol, que són perfectes per la combinació de llum que tenim a Menorca, amb el contrast del cel i la mar. Aquí les postes tenen un encant únic al món. Mirar fotos de quan el sol es pon, relaxa. També tenc algunes fotos nocturnes.

Quin és el seu lloc predilecte?
Tooots! No tenc cap lloc preferit. Açò sí, sempre pens a on anar i com retratar el lloc escollit. (Pensa una estona). Si n'he de dir un diré Cavalleria, especialment, quan es pon el sol.