Consell. El responsable d’Economia Fernando Villalonga va presentar les jornades - Javier

TW
0

L'agricultura ecològica coneix any rere any un constant increment en la superfície cultivada i en el número de productors i elaboradors que es dediquen a una activitat que utilitza unes tècniques i uns productes respectuosos amb la natura. L'agricultura ecològica ocupa actualment entre el 5 i el 8 per cent de la superfície agrícola de l'Illa i compta amb 52 productors i 10 elaboradors, segons les dades facilitades ahir pel conseller d'Economia i Medi Ambient, Fernando Villalonga.

El Consell insular promou unes pràctiques agrícoles respectuoses amb el medi ambient mitjançant el Contracte Agrari de la Reserva de Biosfera (CARB), que exigeix un determinat número de hores de formació dels beneficiaris de les ajudes econòmiques, tal i com va assenyalar el conseller Fernando Villalonga.

Per aquest motiu, l'Associació de Productors d'Agricultura Ecològica de Menorca (APAEM) organitza per cinquè any unes jornades d'agricultura ecològica, que es celebraran demà i dissabte a la seu del Consell insular a Maó. Les jornades comptaran amb la participació d'experts en els diferents temes que conformen aquestes jornades, com són els costos que representa el funcionament d'una explotació agrària, la labor promocional en les fires, l'engreix dels animals, la conservació de les llavors i l'ús de fertilitzants.

Fernando Villalonga va subratllar la importància de la realització d'aquestes jornades formatives per als sector agrari de l'Illa en general, i de l'agricultura ecològica en particular, que compta amb uns seixanta productors i elaboradors. Villalonga també va destacar la necessitat de diversificar l'activitat agrària i, en aquest sentit, va aplaudir l'esforç dels agricultors ecològics.

La nova presidenta de l'APAEM, Alexandra Buttikofer, va destacar la importància d'organitzar unes jornades que aporten uns coneixements interessants per a les persones que aposten per l'agricultura ecològica, jornades que compten amb la participació de ponents de Menorca, Mallorca i Lleida.