Sant diego. La setena edició de la Fira del Llibre es perllonga fins avui - Javier

TW
0

Els temps canvien, els costums també i els hàbits de lectura no han quedat exempts de nombroses modificacions. L'era digital porta un nou format de lectura, el digital, però, i qui ha dit que la coexistència no era possible? Les edicions més vistoses amb papers de millor qualitat i continguts que fomentin la compra del format tradicional en són una bona mostra que aquests dies queda encara més enfortida amb la Fira del Llibre en Català. Fa possible un passeig en un mar de paper on les novetats suren com mai i on la pesca del millor exemplar es fa complicada davant l'alt nombre de peces que s'hi troben. I és que aquest món on fullejar pàgines i més pàgines amb aroma a tradició es fa irrepetible.

La setena Fira del Llibre en Català es celebra enguany al Centre de Cultura Sant Diego d'Alaior fins avui i es podrà visitar de 10 a 20.30 hores.

"Tot allò que es faci perquè la gent agafi l'hàbit de la lectura, jo m'hi apunto", assenyala Susana Quiñonero, gerent de la Llibreria Fundació. Per la seva banda, Francesca Mus, propietària de la Llibreria Jocs, apunta que "assistir a una fira ajuda a què la gent pugui palpar una mostra de tot el que es pot trobar en una llibreria". Així mateix, Mae de la Concha, propietària de la Torre de Papel, opina que el potencial de la Fira és prou important però "la seva itinerància i la falta de concreció en dates perjudiquen la seva consolidació".

El públic pot descobrir en aquesta gran llibreria les darreres publicacions i novetats. Per a un públic jove segueixen estant a primera línia les publicacions de les ratetes investigadores Gerónimo Stilton i Tea Stilton. Les editorials aposten també per recuperar els clàssics com els grans coneguts Teo, Tintín o Barbapapà, sense perdre de vista la reedició del "Vampiret Draculet" de Ponç Pons.

Entre les publicacions per a un públic adult, destaca l'esperada novel·la "El temor d'un home savi" de Patrick Rothfuss, "Jo, jo, jo... i Shakesperare" de David Safier, "El bolígraf de tinta verda" d'Eloy Moreno, la tercera part de "1Q84" d'Haruki Murakami o "El país del núvol blanc" de Sarah Lark, entre molts altres. A aquests s'han d'afegir les publicacions d'autors menorquins, que no són poques.

Uns 250 escolars van conèixer ahir la nova publicació "El bosc a Menorca" presentat pel tècnic del projecte Life Boscos, Miquel Truyol. A més, per la tarda, Kay Mercadal va narrar un parell de contes del poeta Ponç Pons i el públic va poder gaudir de la conferència "Ponç Pons, poeta illòman" a càrrec de Joan F. López Casasnovas qui dialogà amb el mateix escriptor de l'any Ponç Pons, homenatjat en aquesta Fira del Llibre en Català.